Datum plaatsing: 21-04-2016 21:54:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verliest van AZ

ADO Den Haag speelde donderdagavond in het Kyocera Stadion tegen AZ. Na 21 minuten kwam ADO achter, maar Tommie Beugelsdijk trok de stand gelijk. AZ scoorde later het winnende doelpunt.

Alhoewel er voor ADO dit seizoen niks meer op het spel stond, was het stadion met ruim 13000 bezoekers wel zo goed als vol gelopen. Er zat geen spanning op de wedstrijd. Winst zou zorgen voor een heel klein kansje op playoff wedstrijden, maar zelfs die kans was miniem.

Voor AZ was er nog wel wat te winnen. Bij winst zou de derde plek (en dus direct Europees voetbal) nog bereikbaar blijven op 4 punten achterstand van Feyenoord.

ADO Den Haag startte in de vertrouwde opstelling.
Zoals verwacht vloog geen van beide partijen er boven op. Rustig aan werd er balans gezocht in de wedstrijd, waar AZ net wat meer balbezit had in de beginfase. Zonder dat het voor kansen voor beide ploegen zorgde overigens.
Juist toen ADO Den Haag wat beter in de wedstrijd kwam, scoorde AZ de 0-1, nadat Beugelsdijk verkeerd ingleed en er een 3-1 situatie ontstond die koeltjes werd afgemaakt door Dos Santos.

Daarna kabbelde de  wedstrijd voort, maar was er uit een corner ineens het hoofd van Beugelsdijk die voor de 1-1 zorgde. Daarna was ADO Den Haag nog een keer dichtbij de 2-1, wederom door Beugelsdijk en was het ADO die het spel probeerde te maken.

Gescoord werd er niet meer en de rust werd met 1-1 ingegaan.

Na rust bleef ADO Den Haag de iets overheersende partij. Het kreeg nog een grote kans op de voorsprong. AZ bleef echter vrij gemakkelijk overeind, maar wist zelf voetballend ook niks op de mat te leggen. Toch werd het 1-2 na een buitenspeldoelpunt.
Daarna gooide AZ de deur op slot en was ADO Den Haag niet bij machte meer om echt druk te creeeren. In de laatste minuten kreeg de verder onzichtbare Havenaar per ongeluk een bal op zijn voet die hij nog het goal in had kunnen werken, als hij had geweten dat de bal daar zou komen. Maar dat was dus niet zo en de bal sprong weer weg.

Niemand maakte verder indruk. De invallers Marengo, van der Heijden en Kristensen niet. Duplan niet. Schaken niet. Ebuehi niet en zelfs Beugelsdijk niet, al had hij in de tweede helft een prachtige draai in het strafschop gebied van AZ paraat en wist hij met een rush van 40 meter nog bijna de bal in het goal te rossen.

En als zelfs Beugelsdijk het net niet heeft, dan kunnen we beter naar huis gaan. Het seizoen zat er al feitelijk op maar nu moeten we nog even twee potjes en dan zijn we echt klaar met 2015-2016. Een seizoen waarin we redelijk constant presteerden, maar waarin alles eigenlijk alleen maar ging over de bestuursperikelen. Jammer!