volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 18-04-2016 08:27:00

Robert Zwinkels: 'We hebben laten zien dat we er nog steeds voor gaan'


Trainer Henk Fraser heeft het al diverse malen toegegeven hoe blij hij is met twee doelverdedigers die het niveau van de eredivisie aan kunnen. Kortom, hij beschikt tot zijn tevredenheid over twee eredivisie-waardige keepers.


Tekst: Glenn Duijzer
 
 
Dat bewees reserve doelman Robert Zwinkels weer tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II. Met enkele katachtige reddingen wist de Westlander zijn doel schoon te houden. Mede dankzij Zwinkels won ADO Den Haag weer een uitwedstrijd. Het werd in Tilburg 0-2. Het was overigens de tweede wedstrijd van Zwinkels dit seizoen. Aan de eerste zal de doelman niet graag herinnerd worden. Dat was de bekerwedstrijd tegen Genemuiden. Haaglanden Voetbal sprak de goedgemutste doelman na afloop in de catacomben van het Tilburgse stadion.
 
 
Zo, daar staan we weer. De beker buiten beschouwing gelaten, spreken we elkaar op een jaarlijkse basis?
"Dat klopt, dit was weer de eerste competitiewedstrijd van het seizoen."
 
En dan nog de nul houden ook? Bij de eerste echte bal kwam je wat twijfelend uit je doel. In plaats van de bal te pakken, maakte je een blok. Waren dat de zenuwen?
"Ik dacht dat de aanvaller sneller zou zijn, dus ik maakte me breed. Daarmee blokte ik de bal. Achteraf had ik alsnog de tijd om de bal te pakken."
 
 
Wanneer kreeg je het idee dat je in Tilburg zou gaan keepen?
"Dat werd vrijdag op de training wel een beetje duidelijk. Hansen was niet helemaal fit."
 
 
Je bent alweer enige tijd reservekeeper van ADO Den Haag, waardoor je weinig wedstrijden in actie komt. Doet het je nog wat als je dan in actie moet komen?
"Het geeft mij enorm veel plezier als je na afloop het veld afkomt. Dat is toch anders dan als je de wedstrijd op de bank hebt gezeten. Nu is mijn bijdrage aan de overwinning groter. Dat geeft mij echt meer vreugde."
 
 
Zeker met het feit dat je ook de nul hield?
"Absoluut, maar die drie punten zijn toch wel belangrijker dan dat ik de nul hou."
 
 
Kom op, 0-2 is toch veel lekkerder dan 1-2?
"Natuurlijk, maar dan was ik ook tevreden van het veld gestapt."
 
 
Wat valt er nu echt te zeggen over deze wedstrijd? ADO heeft zijn sportieve plicht gedaan?
"Zeker, maar als je ziet dat dit team voor iedere meter vecht. Met Willy, Tommie en Timo, terwijl die nog maar twee wedstrijden mag spelen. Ik denk dat dat echt tekenend is voor deze groep."
 
 
Nog drie wedstrijden. Had deze overwinning niet twee weken eerder moeten vallen?
"Ja, ik denk dat we genoeg kansen tegen Groningen hadden. Daar is destijds genoeg over gezegd, maar ze vielen toen niet. Ook bij Vitesse gaven we de overwinning in de laatste minuut uit handen. Zo gaat dat nu eenmaal. We hebben vandaag in ieder geval laten zien dat we er nog steeds voor gaan."
 
 
Het is misschien wel het verhaal van dit seizoen. Net niet!
"Net niet, ja zo zou je het kunnen zeggen. Het blijft natuurlijk altijd de vraag of we ook zo ver waren gekomen. NEC wint ook weer van Cambuur. We hadden onszelf wel langer in de race voor de play-offs kunnen houden."
 
 
Hoe zit het nou precies met jouw contractverlenging? Heb je wel of niet bijgetekend?
"We zijn nagenoeg rond. We moeten alleen nog de puntjes op de i plaatsen. Maar dat komt wel goed. Ik heb nog niet getekend, maar we zijn mondeling rond."
 
 
Je zit al heel lang bij de club. Hoe kijk jij naar komend seizoen?
"Ik heb diverse periodes bij de club meegemaakt. Ik schrik nergens meer van. Het zou wel zonde zijn dat alles wat we nu hebben opgebouwd op technisch gebied weer wordt ontmanteld. We hebben met Arno van Zwam een echte toptrainer in huis. Ik vind het vreselijk als hij straks weg moet. Maar daar heb ik weinig over te vertellen. Ik denk dat we nu een aantal goede jongens hebben voor de toekomst met Tim Coremans en Rody de Boer. Daar heb je een goede opleider voor nodig en dat is Arno zeker."