Datum plaatsing: 17-04-2016 16:29:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag geruisloos langs Willem II : 0-2

ADO Den Haag heeft zijn uitwedstrijd tegen Willem II simpeltjes met 0-2 gewonnen. In een pover duel, maakte Havenaar zijn 15e doelpunt en behaalde ADO de vijfde uitoverwinning van het seizoen.

Voor het eerst dit seizoen maakte tweede doelman Zwinkels zijn entree op het veld. Hij verving de onbetwiste eerste keeper Hansen en deed dat uitstekend. Verder waren er eigenlijk geen verrassingen in de opstelling te vinden.

Willem II moest punten pakken in de strijd om ook volgend jaar in de Eredivisie te mogen blijven spelen. Samen met Excelsior bezetten zij de 16e plaats die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent. ADO Den Haag is - op een wonder na- uitgespeeld in de Eredivisie. Vrezen voor degradatie is allang niet meer nodig en een plek voor de Playoffs voor Europees voetbal leek ook niet erg waarschijnlijk.

Zoals verwacht wilde Willem II dus wel, maar kon het maar weinig voetbal op de mat krijgen. ADO Den Haag werd eigenlijk nauwelijks onder druk gezet en wachtte rustig zijn kansjes af. Daarbij kwam het zo af en toe ook tot aardig voetbal, maar bovenmatige inspanning werd niet geleverd. Dat was ook niet nodig, want met een voorhoede als die van ADO komen de kansen toch wel.
Vandaag was het Ruben Schaken die een spaarzaam mooi momentje had. Hij kapte zijn tegenstander uit, kreeg de bal mooi voor op Havenaar die al koppend zijn vijftiende doelpunt maakte.
Als Schaken dit seizoen toch wat constanter was geweest, had ADO Den Haag ongetwijfeld een paar plekken hoger gestaan. Het is een goede voetballer, maar te vaak komt er te weinig uit. Gelukkig maakte hij vandaag het verschil.

Daarna gebeurde er eigenlijk niets meer. In de tweede helft probeerde Willem II het nog maar eens en bijna met succes. In de eerste tien minuten na rust kreeg Falkenburg tot drie keer toe een enorme kans, maar alle drie de keren wist hij niet het doelpunt te maken. Een keer moest Zwinkels daarvoor volledig gestrekt gaan en dat was eigenlijk het mooiste momentje voor ADO in de tweede helft.
Na die tien minuten kakte het weer in, en toen de 0-2 viel door een prachtig eigen doelpunt van Van der Struik was de wedstrijd volledig gelopen. Ja, er werd nog dertig minuten doorgespeeld, maar eigenlijk was de wedstrijd voorbij.
ADO Den Haag heeft met nog drie wedstrijden te gaan 41 punten, 4 meer dan vorig seizoen nu al. Toch staat het nog drie punten achter op de Playoffplek en daarvoor doen nog 6 ploegen mee. Met enig oppurtunisme zijn we een outsider te noemen. Met de nodige realiteitszin zijn we gewoon een mooie middenmoter die dit seizoen hoogst waarschijnlijk op de 10e plek eindigt.

Aanstaande donderdag om 18:30 uur spelen we thuis tegen AZ. Mocht daar een mooi resultaat worden gehaald, kan het nog een ander verhaal worden, maar laten we maar een beetje realistisch blijven....