Datum plaatsing: 09-04-2016 21:46:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag pakt punt bij Vitesse

In de uitwedstrijd tegen Vitesse heeft ADO Den Haag een punt weten te pakken en zich daarmee officieel veilig weten te spelen.

In het Gelredome waar het dak van het stadion deze avond gesloten was, bepaalde het uitvak met ADO Den Haag supporters de sfeer.

Die sfeer kwam er helemaal goed in, nadat Mike Havenaar, oud speler van Vitesse, ADO Den Haag op voorsprong had gebracht. De spits juichte na zijn doelpunt op 'zijn oude nest' gepast niet.
Het doelpunt kwam voort uit een corner waaruit Havenaar wist te scoren..

ADO Den Haag wist ondanks dat het op het middenveld niet sterk was en de Arnhemse spelers soms zo maar door konden lopen, toch nog wat kansen te creeren. Het wachten leek op de 0-2, maar toch was het Vitesse die de gelijkmaker in de 35e minuut van de wedstrijd kon maken. Net voor rust leek Havenaar ADO Den Haag wederom op voorsprong te brengen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na rust was het aan beide kanten met de kansen gedaan. In de 63e minuut kwam ADO Den Haag fortuinlijk op voorsprong door een eigen doelpunt van Van der Werff die de bal achter zijn eigen keeper kopte.
Vitesse zette daarna aan en kreeg kans op kans, maar wist de kansen niet goed te benutten mede doordat  keeper Martin Hansen  goed bij de les bleef.  In de laatste minuut officiele wedstrijd trok invaller Oliinek de stand dan toch nog gelijk: 2-2. In de blessuretijd kwam ADO Den Haag nog goed weg toen Vitesse uit een vrije trap bijna raak schoot.

Alles wat ADO Den Haag een warm hart toedraagt kon opgelucht ademhalen toen het eindsignaal klonk. Toch nog een verdiend punt, waarmee ADO Den Haag zich officieel veilig heeft gespeeld en nog een hele kleine kans op de play-offs voor Europees voetbal heeft.

Op zondag 17 april speelt ADO Den Haag wederom een uitwedstrijd, dan is Willem II de tegenstander.