volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 06-04-2016 11:24:00

Timothy Derijck sluit terugkeer naar Belgie niet uit


Timothy Derijck was afgelopen week – ongewild – nadrukkelijk in het nieuws. Trainer Henk Fraser mag de verdediger dit seizoen geen 25 wedstrijden van minimaal 45 minuten laten spelen, want anders zou zijn contract automatisch worden verlengd met een verhoging.


Tekst: Rob Blankenstein
 
 
Voor Derijck zelf kwam dat bericht niet helemaal onverwacht naar buiten, liet hij na het duel tegen FC Groningen weten.
 
Derijck: "Ik had natuurlijk al een twee tot drie weken geleden een gesprek gehad met de technisch directeur (John Metgod – red.) en daarin werd duidelijk dat het wel eens het geval zou kunnen zijn dat ik maar tot 24 wedstrijden kwam in totaal. Dat is wel zonde als je dat hoort, ook omdat je het seizoen gewoon goed wilt afmaken en ik zelf in een goede flow zit als middenvelder en ook lekker draai met het team. Alleen in dat gesprek werd duidelijk dat dat niet mogelijk is en dan is het heel jammer dat het seizoen op zo’n manier moet eindigen."
 
 
Problemen
Derijck had daar aanvankelijk niet bij stil gestaan. "Je hoort natuurlijk dat er problemen zijn met de betalingen van de spelers en van anderen binnen de club, maar je houdt er geen rekening mee dat zoiets bij jouzelf kan gaan spelen. En dat het dan in zo’n gesprek meegedeeld wordt, dan is dat natuurlijk niet leuk. Aan de ene kant begrijp ik dat wel, maar aan de andere kant is het geen prettig einde van een seizoen."
 
 
Salaris
Bij terugkeer van PSV naar ADO Den Haag heeft Derijck ‘water bij de wijn gedaan’ wat zijn salaris betreft. Zou het logisch zijn, dat nu de club naar hem een gebaar zou maken door hem die contractverlenging met salarisverhoging wel te gunnen?
Derijck: "Ik vond het natuurlijk wel fijn dat ik wat meer zou gaan verdienen in het derde contractjaar en dat was ook de bedoeling in de wetenschap dat ik bij terugkomst van PSV salaris in heb moeten leveren. Dat vond ik ook redelijk, want ik wilde immers weer spelen, Maar ten tijde van die afspraak had ik te maken met andere mensen dan nu en toen was er ook niet echt sprake van een crisis, zoals dat nu wel het geval is. Ik ben benieuwd of we eruit gaan komen, want de bedoeling is wel om nog een keer met elkaar om de tafel te gaan zitten, alleen moet er nog een datum worden geprikt."
 
 
Op 1 april werd bekend dat clubeigenaar Wang Hui twee miljoen van de toegezegde 3,7 miljoen had overgemaakt. Derijck rekende zich nog niet gelijk ‘rijk’. "Natuurlijk is het altijd leuk dat de club een bedrag krijgt en zeker nu in relatie tot dit lopende seizoen, maar aan de andere kant is het niet zeker wat er van dat bedrag in de spelersgroep wordt geïnvesteerd en of dat voor de huidige spelersgroep is of voor de selectie van het volgende seizoen. Dus dat blijft afwachten, maar ik hoop wel dat we dat heel snel te weten zullen komen."
 
 
Waardering
Derijck heeft met betrekking tot het volgend seizoen van de trainer nog niets vernomen. Hij: "Nee, eigenlijk nog niet. De technisch manager heeft wel gezegd dat hij een nieuw voorstel ging doen en verder hebben ze nog niets gezegd of ze heel graag met mij door willen gaan."
 
Maar als er gewerkt wordt aan een nieuw voorstel, zoals Metgod heeft laten weten, dan zou je toch mogen concluderen, dat ADO Den Haag toch door wil gaan met Timothy Derijck.
 
De speler zelf: "Ja natuurlijk, maar aan de andere kant is het leuk als iemand jou waardering laat blijken in de zin van dat hij je graag bij de groep wil houden. Ik weet dat voetbal hard kan zijn, maar soms heb je ook – en zeker in de situatie waar ik in heb gezeten en weinig wedstrijden speelde – een periode nodig waarin je toch wel belangrijk wilt zijn voor de club en het team. Dan is een stukje waardering wel leuk en dan vind ik het wel jammer dat, op het moment dat contractverlenging ter sprake komt, er dan zoiets uitkomt. Nogmaals, ik snap het wel door de financiële perikelen. We gaan het zien de komende weken."
 
 
Doorgaan
Timothy Derijck wil zelf wel doorgaan bij ADO Den Haag, maar zegt hij: "Dat zal natuurlijk ook afhangen van het financiële verhaal. Ik denk dat wij nu een groep hebben waarin ik heel goed pas en waar het goed op elkaar is afgestemd. Ik hoop dat de club dat ook inziet in de zin van dat ze zoveel mogelijk spelers bij elkaar willen houden, zodat we volgend seizoen nog hoger kunnen eindigen dan dit seizoen. Maar dat ligt niet in mijn handen. Als ADO op een gegeven moment niet met een aanbieding komt, dan moet je wel naar iets anders uitkijken, want zo reëel moet je ook zijn. Je kunt niet blijven wachten op iets wat misschien niet komt."
 
 
Aantrekkelijk
Zaakwaarnemer Karel Jansen was in een eerder stadium bezig voor Derijck, maar in deze fase nog niet.
Derick legt uit: "Ik heb in de periode van augustus tot oktober heel weinig gespeeld en toen is mijn zaakwaarnemer sowieso al bezig geweest voor iets anders in de winterstop, maar ik mocht toen niet weg van ADO en op dit moment weet ik het niet of dat hij bezig is, maar een zaakwaarnemer is altijd wel bezig voor een speler en zeker in relatie tot mijn situatie een tweejarig aflopend contract met een optie. Want je weet nooit zeker wat er staat te gebeuren. Nogmaals, ik ben benieuwd naar ADO of ze nog ergens mee gaan komen. In mijn perspectief is het goed dat ik nu veel wedstrijden heb gespeeld, dat is alleen maar aantrekkelijk voor mij, maar ik vergeet ook niet dat ADO mij twee keer heeft teruggehaald, plus dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb."
 
 
Timothy Derijck maakte ooit de overstap van België naar Nederland. Een periode waarin het Nederlandse voetbal nog toonaangevend was. Nu is het eigenlijk andersom, en denkt Derijck wel eens aan de optie om terug te keren. "Natuurlijk denk je daar altijd aan in die zin van wat ik net aangaf. Als er geen aanbieding komt, dan moet je wel verder kijken en als er dan een Belgische club komt die mij heel graag wil hebben, dan kan ik altijd een afweging maken. Ik ben nu al twaalf jaar in Nederland en ik heb al een aantal clubs gehad in Nederland en dat vind ik eigenlijk wel genoeg, maar je weet het nooit, je mag nooit iets uitsluiten, zowel in Nederland als in het buitenland, want je ziet dat het in een voetballeven heel snel kan gaan."
 
 
Interessant
Er gaat een gerucht dat FC Antwerp, momenteel koploper in de tweede divisie en vrijwel zeker van een terugkeer naar het hoogste niveau, geïnteresseerd zou zijn in Derijck. Wat weet hij daar zelf van?
"Het is zeker een mooie club", begint Derijck zich wat op de vlakte houdend, "maar het is wel een club die dan van de tweede divisie komt en je weet ook nooit wat de ambities zijn. Zet je daar een club tegenover zoals Zulte Waregem, dat afgelopen seizoen ook gepromoveerd is vanuit de tweede divisie, dat wil heel snel bouwen aan een goede toekomst. Dan is zoiets zeker interessant, maar nogmaals, je mag niets uitsluiten, maar we kijken wel wat er op mijn pad komt."
 
 
Anderlecht
Timothy Derijck, als Belg, wat zou hij een mooie club vinden om voor te spelen in zijn geboorteland?
"Ik ben eigenlijk opgegroeid met Anderlecht en toen ik in een goede periode bij ADO zat, kon ik onder John van der Brom terug naar Anderlecht. Alleen is dat toen niet doorgegaan, omdat ik toen voor PSV koos, maar Anderlecht heeft altijd wel mijn voorkeur. Maar ook clubs als Club Brugge, Genk, AA Gent hebben allemaal stappen gemaakt en dat zijn allemaal mooie clubs en zoals gezegd Waregem is beter geworden. Als je transfervrij bent, zoals nu het geval is, dan zou daar een kans kunnen liggen."
 
 
Spelen
Maar sluit Derijck gedecideerd af: "Voor mij is het nog belangrijker dat ik die vier wedstrijden ga spelen en op een goed niveau, want je hebt er weinig aan als ze komen kijken, dat je dan op de tribune zit of op de bank of dat je slecht speelt."