Datum plaatsing: 03-04-2016 17:00:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag - FC Groningen 0-1

ADO Den Haag heeft vandaag volkomen onnodig de kans op playoff wedstrijden weggegooid. Alhoewel FC Groningen bijna de hele wedstrijd met tien man speelde, was ADO niet bij machte te scoren en FC Groningen wel met de 0-1 eindstand tot gevolg.

Vandaag liet Fraser Schaken weer eens opdraven in de basis. Verder veranderde er natuurlijk weinig in de haagse formatie, want tot vandaag waren we lekker puntjes aan het sprokkelen.
FC Groningen had al 6 wedstrijden op rij verloren en was dus de ideale tegenstander van ADO. FC Groningen speelde zonder samenhang, zelfvertrouwen en zou met een punt al heel tevreden zijn.

ADO nam dus opgewekt het voortouw en creeerde ook direct kansen. Havenaar was met een kopbal twee keer dichtbij de eerste treffer en ook Jansen had de kans om de score te openen.  Na een onbenullig akkefietje tussen Michael de Leeuw en Beugelsdijk, kreeg de Groningse aanvaller direct rood waardoor FC Groningen al snel met tien man de wedstrijd moest uitspelen.
Het gevolg was dat FC Groningen nog wat compacter ging spelen en het initiatief volledig bij ADO kwam te liggen. En dat leverde ook voldoende kansen op. Tot twee keer toe was het weer Havenaar die bijna wist te scoren, maar  de bal wilde er niet in.

Na rust werd het voetbal slechter naarmate ADO Den Haag onrustiger werd om de score te openen. Maar er bleven kansen. Jansen had de bal voor het intikken na mooi voorgeven van Marengo. Havenaar was met zijn hoofd tot twee keer toe bijna trefzeker. Maar net niet dus.

In de 64e minuut was er dan de eerste kans voor FC Groningen. Hansen was echter alert op het afstandsschot van 25 meter en tikte de bal over. Net nadat het Haags Kwartiertje was begonnen scoorde Lindgren prachtig uit een vrije trap van buiten de 16 in de verre hoek de 0-1.
ADO Den Haag bleef het proberen met de moed der wanhoop, maar wist niet meer te scoren. Havenaar kreeg in de laatste minuten nog twee enorme kansen, maar het zat er gewoon niet in.

Aan de teameffort viel eigenlijk niet zoveel te wijten. Ook het voetbal was heel behoorlijk, zeker met een zo verdedigende tegenstander als FC Groningen. Er hadden gewoon een paar kansen in gemoeten en dan had het een prachtige middag en een reguliere overwinning geworden. Helaas zit het seizoen er nu wel zo'n beetje op voor ADO. Nog een wedstrijd of vijf om te spelen om 'des keizers baard'. En dan op naar het volgende seizoen.