volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 16-03-2016 09:03:00

Tom Beugelsdijk: 'We hadden na rust niets meer te verliezen'


In het verleden had ADO Den Haag een slechte naam in Nederland. Overal waar de club kwam stond de lokale Hermandad in opperste paraatheid.


Tekst: Glenn Duijzer
 
 
 
Vandaag de dag staan de meeste thuissupporters bij de spelersbus te wachten om een glimp op te vangen van Tommie Beugelsdijk, de Haagse rots in de branding. 
Maar de laatste tijd ook de Haagse knuffelspeler. Iedereen heeft een zwak voor de rossige verdediger die nooit verzaakt. Dat was ook in Utrecht het geval. Na afloop stonden de Utrechtse schoffies bij de spelersbus om maar een glimp van Beugelsdijk op te vangen. Als hij dan hun kant op keek, schreeuwden ze allemaal: Rustââââhgg.
 
 
Haller scoorde een schitterende treffer, maar daar stond Tom niet bij!
"Nee, daar stond Tom niet bij! Hij schoot de bal dan wel aardig binnen, maar daar hadden we als verdedigers meer mogen doen. We hadden er gewoon bovenop moeten zitten. Hij mag nooit die actie kunnen maken. De trainer gaf dat ook al aan in de rust. Je moet voor die actie al een blok maken en hem uit balans brengen. Als hij dan toch die bal kan raken, moet je als verdediger tegen hem aanlopen."
 
 
Die tweede treffer werd wel door jouw man, Boymans, gescoord.
"Ik kwam teruglopen van een corner van ons en bleef hangen, omdat de bal weer terug naar voren werd gespeeld. Toen ik weer terug was, stond ik in het centrum en zag ik genoeg mensen rond me heen staan. Ebuehi stond bij Boymans en er stonden nog genoeg mensen achter de bal."
 
 
Boymans was de gehele wedstrijd jouw man en heeft toch gescoord. Ook al stond je op dat moment niet bij hem. Heb je er dan toch de pee in?
"Het maakt mij niet uit wie er tegen scoort, ik heb er altijd de pee in. Het is voor mij niet extra erg. Maak ik nu echt een grove fout, dan kan ik er echt de ter… over in hebben. Het was nu de 2-0 en ik had er niet meer de pee in dan normaal. Staat hij bij mij en draait hij weg dan kan ik wel door de grond zakken."
 
 
Vlak voor het einde van de wedstrijd gebeurde er nog iets? Ik zag Boymans op de grond liggen en het ellebooggebaar maken?
"Maakte hij het ellebooggebaar? Misschien wilde hij mij nog een elleboog geven toen hij op de grond lag. Ik zette gewoon een volle bodycheck in."
 
 
Geniet je van dat soort duels? Met spitsen zoals Boymans?
"Daar kan ik echt van genieten. Ik vind Boymans ook een heel goede spits. We hebben negentig minuten tegen elkaar lopen knallen. Na afloop zoek je elkaar even op om een praatje te maken."
 
        
Thomas Kristensen vertelde eerder dat hij vooraf tekende voor een gelijkspel. Maar achteraf vond hij dat ADO Den Haag eigenlijk had moeten winnen.
"Dat klopt. Als je ziet welke kansen we nog krijgen in de laatste tien minuten via bijvoorbeeld Schaken. Dan hadden we natuurlijk gillend van vreugde van het veld moeten lopen. Maar op basis van zowel de eerste als de tweede helft, denk ik dat we een punt hebben verdiend. Beide ploegen hebben 45 minuten de kans gehad om de wedstrijd te beslissen. Utrecht in de eerste helft en wij in de tweede."
 
 
Wat denk je dan in de rust? 2-0 achter en de wetenschap dat ADO dit seizoen nog niet twee wedstrijden achter elkaar heeft gewonnen?
"Dan voel je de bui wel hangen, moeten we nog echt terug het veld op. Maar we wilden niet met 5-0 worden afgeslacht. We hadden toch niets meer te verliezen. Omdat we snel in de tweede helft die treffer maakten, kregen we het idee dat we toch nog iets konden bereiken. Dat is uiteindelijk ook gebleken."
 
 
Enkele jaren geleden werd je verhuurd aan FC Dordrecht, omdat je het niveau niet aan zou kunnen. Als je dan nu ziet dat er een Plus supermarkt in Rijswijk is die speciaal jouw kaartje laat maken. Waar houden we dit interview over vier jaar, denk jij?
"Misschien in het stadion van Chelsea, Stamford Bridge (zegt hij met een brede grijns – red.). Maar even zonder gekkigheid. Ik zou het niet weten. Ik ben heel blij weer terug te zijn bij ADO en ik heb het ook echt naar mijn zin hier. Vergeet niet dat ik ook een contract heb tot 2018. Dat is dus pas over drie jaar afgelopen."
 
 
We komen langzaam richting de laatste vraag. Je weet het zeker al?
"Ja ja, welke vraag ik zou stellen? Je overvalt mij er iedere keer weer mee."
 
 
Hoe kan ik je overvallen als je het al weet?
"Ja, ik denk aan de vraag: Ben je tevreden met dit resultaat?"
 
 
En wat is daarop je antwoord?
"Ik kan leven met dit resultaat."