support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 15-03-2016 10:58:00

Rubriek: De Mediaman (12): Valentijn Driessen


Een rubriek op de donderdag na een thuiswedstrijd van ADO Den Haag. Journalisten worden door supporters ook wel eens gezien als de kwade genius achter de negatieve berichtgeving van hun club. Daar is ADO Den Haag geen uitzondering op.


Tekst: Glenn Duijzer
 
 
Haaglanden Voetbal brengt daar dit seizoen verandering in door een journalist eens op de voorgrond te zetten. Wie is eigen de man achter die stem op tv of radio? Wie is de schrijver van het wedstrijdverslag of de interviews na afloop?
 
Bij iedere thuiswedstrijd van ADO Den Haag wordt een journalist een aantal vaste vragen gesteld om meer over de Nederlandse media te weten te komen. Het is de bedoeling in de loop van het seizoen journalisten van allerlei pluimage: TV, radio, kranten en lokale volgers aan het woord te laten. Deze week mediaman: Valentijn Driessen (chef voetbal De Telegraaf).
 
 
Vorige jobs?
"Voor De Telegraaf heb ik gewerkt bij De Posthoorn, De Westlandse Courant en een paar weken bij De Haagsche Courant. Verder nog de Delftse Courant en al die kranten die op donderdag verschijnen. Ik heb ook nog bij de voetballijn van Jan-Hermen de Bruijn gewerkt. Nu ben ik Chef Voetbal bij De Telegraaf. Dat is overigens geen officiële functie. Ik stuur de jongens aan die het voetbal verslaan."
 
 
Zelf gevoetbald?
"In het Westland bij VELO zaterdag 1, maar dat was toen nog geen standaardelftal. Daarna heb ik bij sv Honselersdijk afgebouwd in het vierde, daarna vijfde, zesde, zevende en achtste. Een scheen- en kuitbeenbreuk bij Ariston’80 in Delft zorgde voor een vroegtijdig einde van mijn voetballoopbaan. Mijn toenmalige chef heeft mij verboden om verder te gaan als voetballer. Het gebeurde net voor de kwartfinale AC Milan tegen Ajax, in 2003. Ik wilde nog wel doorgaan, maar ik begreep wel dat het eigenlijk niet meer kon. Ik ben er toen zes weken uit geweest. Ik heb dus die twee ontmoetingen van Ajax gemist in de kwartfinale van de Champions League."
 
 
Wat is je favoriete club?
,,Ik heb geen favoriete club. Niet in het buitenland en ook geen amateurclub. Ik ben voor goed voetbal. Dat heb ik altijd gehad. Het Nederlands elftal uit 1974, daar was ik helemaal weg van. Voor de rest heb ik niet echt een favoriete club. Als je goed voetbalt, dan heb je mijn support.”
 
 
Hoe vaak zie je ADO Den Haag in een seizoen?
"Dat zal een keer of zes, zeven per seizoen zijn. De grote wedstrijden en dan twee of drie kleintjes. Ajax, PSV en Feyenoord probeer ik sowieso te doen.”
 
 
Wat is je binding met ADO Den Haag of de stad Den Haag?
"Ik heb jarenlang in Den Haag op school gezetten. Zowel de MAVO als ook de HAVO. Beide scholen bestaan echter niet meer. Ik heb ook op het Tinbergen College op de MEAO gezetten. Verder ging ik altijd naar de film in Den Haag, naar Euro Cinema op de Leyweg. Once upon in the West draaide daar volgens mij ieder half jaar. Oh ja, en ik heb natuurlijk altijd tegen Haagse clubs gevoetbald met VELO en
Honselersdijk.”
 
 
Hoe beleef jij een wedstrijd van ADO Den Haag?"
Ik wil voornamelijk goede voetballers zien. Zo kijk ik eigenlijk altijd naar voetbal. Ik kan bijvoorbeeld genieten van Ziyech, maar zo’n speler loopt er bij ADO niet rond.”
 
 
Wat is de mooiste of beste thuiswedstrijd die je ooit van ADO Den Haag hebt gezien?
"Dat is een wedstrijd die ik op de tv heb gezien, FC Den Haag tegen West Ham United. Mijn vader zat met zijn personeel van onze banketbakkerij in het stadion. Ik zat boven voor de tv. Dat was wel de allermooiste wedstrijd die ik van ADO heb gezien. Daarna heb ik altijd een zwak voor West Ham gehad. Dat kwam mede door Trevor Brooking, keeper Phil Parks, Frank Lampard en aanvaller Billy Bonds. Ik weet niet of ik het wel moet zeggen, maar mijn mooiste ADO-moment was die goal van Johan Cruijff tegen Ton Thie. Helaas heb ik dat moment gemist. We hadden in Wateringen een sigarenboer die verkocht kaartjes voor Oost. Daar stonden wij altijd. Die goal heb ik gemist, omdat ik in de rij stond voor het bekende heerlijke broodje worst. Die kon je vroeger in het Zuiderpark achter de Oost-tribune kopen. Eeuwig zonde vind ik nu nog. Het gebeurde net na rust. Cruijff moest zijn bandjes nog om z’n sokken doen, want die had hij nog in zijn handen."
 
 
Wat zijn de positieve punten van een bezoek aan ADO Den Haag?
"Dat je altijd vermaakt wordt bij ADO Den Haag, iedere wedstrijd weer. Het is goed, slecht of sensationeel er gebeurt altijd wat. En als media zijnde word je hier echt goed ontvangen. Dat lees ik iedere keer in deze stukjes, maar dat is ook echt zo! Exceptioneel is dat."
 
 
Wat vind jij dat er nog moet veranderen bij ADO Den Haag?
"De club moet veel meer inkomsten genereren. ADO moet structureel in het linkerrijtje staan. Met de komst van Wang dacht iedereen dat dit zou gebeuren. Wat mij betreft had ADO nooit verkocht mogen worden. Het is doodzonde dat er hier iemand heeft rondgelopen die geld heeft verdiend aan de club. Het geld dat hij verdient, heeft nooit in de club gezeten. En het is ook nooit teruggekomen naar de club. Dat is eeuwig zonde. Maar het heeft ook te maken met het beleid dat er voor zijn komst was. Van der Kallen was nodig om de club te redden. Die heeft de club voor een habbekrats kunnen redden om er vervolgens dik aan te verdienen."