Verslag en foto's ADO Den Haag - PEC Zwolle (0-2)

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis geen vuist kunnen maken tegen PEC Zwolle.

Het team van Ron Jans, dat net als vorige seizoenen aan het begin van het seizoen hoog op de ranglijst begon, gleed de laatste tijd langzaam af naar de middenmoot.

ADO Den Haag daarentegen wist zich vanuit de kelder van de eredivisie naar die middenmoot toe te werken en dus waren de verwachtingen, zeker na de 2-winst afgelopen zondag tegen Excelsior hoog gespannen.
Daartegenover staat dat ADO Den Haag dit seizoen nog geen twee wedstrijden op rij heeft weten te winnen. Dus hoog tijd om daar door een overwinning een eind aan te maken.

Trainer Henk Fraser kon niet beschikken over Ruben Schaken die zich ziek had gemeld. Ludcinio Marengo mocht op zijn plaats in de basis beginnen.

Zoals eerder al vermeld, de verwachtingen waren voor deze wedstrijd hoog gespannen. Fraser sprak in de voorbeschouwingen al voorzichtig over een plek 8 op de ranglijst die eventueel recht zou kunnen geven op play offs voor Europees voetbal.
Die verwachtingen werden deze wedstrijd voorlopig al gauw in de kiem gesmoord. Het spel in de eerste helft was zeer matig en alleen Duplan wist een doelkans te creëren en die ook bijna te benutten, alleen ging de bal net langs het Zwolse doel.
En zoals zo vaak dit seizoen, wist de tegenstander van het matige spel van ADO Den Haag,  vlak voor rust te profiteren: FC Zwolle speler Dekker bracht in de 44e minuut zijn ploeg op 0-1. Het is dit seizoen al de vijfde maal dat een doelpunt van de tegenstander vlak voor de rust valt.

Na de rust kon ADO Den Haag met de zoals altijd hardwerkende Duplan wat meer creëren, maar ook de tegenstander bleef gevaarlijk. Een kanteling kwam rond het Haags kwartiertje toen Dennis van der Heijden die vorige week zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Excelsior maakte  en in Rotterdam zorgde voor de winst, dit keer achterelkaar op de lat en op de paal van het doel van Zwolle schoot, maar de bal wilde maar niet in het doel.
Daarna ontsnapte ADO Den Haag nog aan een doelpunt van Zwolle, doordat Hansen uitstekend wist te redden. Maar in de laatste minuut was het dan toch raak. PEC Zwolle scoorde de 0-2 en het was over en uit.

Viel er dan helemaal niets te juichen vrijdagavond in het Kyocera Stadion? Ja, toch nog even. Michiel Kramer en Mike van Duinen namen in de rust officieel afscheid van het publiek en de belangrijkste doelpunten van de spelers werden op de schermen vertoond. Het publiek beleefde die momenten weer opnieuw en kon dus toch nog even juichen bij het zien van die belangrijke momenten vorige seizoenen.
En ook werd er natuurlijk gejuicht toen Jacco van Leeuwen van supportersvereniging Haagse Bluf bekend maakte dat er totaal 5000 euro, door de fietscombi en giften is opgehaald ten bate van de Stichting ALS!

Volgende week zaterdag staat de moeilijke uitwedstrijd tegen de regerend landskampioen, PSV op het programma.
ADO Den Haag weet vaak tegen de hoger geplaatste teams beter te spelen en af en toe wat punten in de wacht te slepen. Die er is nog lichte hoop om volgende week een puntje of misschien zelfs wel drie te pakken.  Aaron Meijers zal echter niet van de partij zijn, hij kreeg van scheidsrechter Manschot geel.
Wilfried Kanon die deze wedstrijd in de 73e minuut voor Derijck inviel  zal het de keuze van de trainer wie Meijers moet vervangen niet moeilijk maken.