volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 16 15 0 1 45
2 AJA 16 14 1 1 43
3 FEY 16 11 2 3 35
4 UTR 16 8 4 4 28
5 AZA 16 7 4 5 25
6 VIT 16 7 4 5 25
7 HER 16 7 2 7 23
8 HEE 16 5 5 6 20
9 VVV 16 5 5 6 20
10 FOR 16 5 4 7 19
11 ADO 16 5 4 7 19
12 EMM 16 4 5 7 17
13 WII 16 4 4 8 16
14 EXC 16 4 4 8 16
15 ZWO 16 4 3 9 15
16 GRO 16 4 2 10 14
17 NAC 16 3 3 10 12
18 GRA 16 3 2 11 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 15-02-2016 08:53:00

Fraser: 'We moeten niet vergeten dat we nog talenten hebben in Den Haag'


Vorig seizoen won ADO Den Haag met 2-3 bij Excelsior, het was de start van de wederopstanding.


Nu een seizoen verder blijkt Excelsior uit weer een bepalende wedstrijd te zijn. Verlies zou betekenen dat de club toch nog met een schuin oog naar beneden moest kijken. Winst daarentegen zou inhouden dat het vizier naar boven kan worden gericht. En net zoals vorig seizoen werd het weer een zwaar bevochten zege.
 
 
Tekst: Glenn Duijzer
 
 
Vorig seizoen was de boomlange Michiel Kramer de gevierde man. Nu werd de boomlange debutant Van der Heijden de man van de wedstrijd met twee treffers. Een gouden hand bij het wisselen. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de Haagse trainer Henk Fraser.
 
 
Toen je Van der Heijden inbracht, ging je er niet vanuit dat hij tweemaal zou scoren!
Ik breng hem wel voor een bepaalde reden in. Maar ik had niet verwacht dat hij het zo goed zou doen als nu. Ondanks dat ik zijn kwaliteiten ken."
 
 
Op welk moment heb je besloten om hem erbij te halen?
"Wij weten natuurlijk ook wel welke spelers we tot onze beschikking hebben. Deze jongen hielden we al een tijdje in de gaten, maar hij was een tijdje geschorst. Door de blessure van Korte leek mij dit het meest logische moment. Het is ook wel balen, want je moet sommige spelers teleurstellen. Hevel, Owobowale en Gehrt. En die laatste heeft afgelopen week ook een goede wedstrijd gespeeld. Maar ik had behoefte aan twee aanvallers, twee middenvelders en twee verdedigers op de bank."
 
 
Hij scoorde tweemaal in Enschede afgelopen vrijdag. Wanneer heb je besloten om hem mee te nemen?
Dat was donderdag eigenlijk al toen Korte geblesseerd raakte. We hebben gekeken naar de beste oplossing. We hebben wel een plan met Van der Heijden. We wilden hem al vaker in Jong ADO laten spelen, als de A-jeugd veilig zou zijn. Maar het kwam nu zo uit."
 
Het is wel een droomdebuut voor Van der Heijden.
 
Het is gewoon een jongensboek voor hem. Hij heeft zaterdag voor de eerste keer met het eerste elftal meegetraind. Het was wel een hersteltraining voor hem. Hij heeft gewoon een kwaliteit. Hij is een afmaker. Hij zit fysiek goed in elkaar, heeft een goed lichaam en is snel."
 
 
Weet je eigenlijk hoe hij ooit bij ADO is gekomen?
"Nee, maar dat interesseerde mij eigenlijk ook niet."
 
 
Zijn moeder Frannie heeft dit voor hem geregeld.
"Dat is dan een wijze les voor Dennis; Luister altijd naar je moeder."
 
 
Maar hij is nog amateur, gaat er binnenkort verandering in komen?
"We hebben allang met hem gesproken, dus daar lopen jullie al achter. Jullie denken toch niet dat we ons huiswerk niet doen! Wij hebben een bepaald plan met hem, daar heeft hij zelf vandaag gehoor aangegeven. We willen jeugdspelers, die het team beter kunnen maken , behouden voor de club. Zeker zolang de eigenaar zich nergens over uitspreekt. Bij iedere club moet je investeren in jeugdspelers en nieuwe spelers aankopen. We moeten niet vergeten dat we in Nederland en dus ook in Den Haag nog genoeg talenten hebben."
 
 
Je hebt dit seizoen nog niet veel jeugdspelers die kans kunnen geven. Is de overwinning op Excelsior daarin ook niet belangrijk?
"We zijn wel continue bezig om talentvolle jongens te brengen vanuit de A en Jong. Daar was vandaag een goed voorbeeld van. Maar we hebben wel jonge jongens bij de groep zitten met Hevel en Owobowale. De keuze om Kasteneer te verhuren, had natuurlijk ook te maken met het feit dat we Van der Heijden achter de hand hadden. Overigens heeft de A-jeugd een goede trainer met Rankovic. Deze invalbeurt is wel een opsteker voor iedereen binnen de club. We hebben ook nog talentvolle jongens achter de hand."
 
 
Om nog even terug te komen op de wedstrijd. Na een kwartier valt de wedstrijd stil, vanwege de blessure van Kurto. Daarna is ADO de weg kwijt.
"Die break deed ons niet goed. Jullie begrijpen dus mijn frustratie. Hoe kunnen we van zo goed spelen, naar dat niveau afzakken. Het eerste kwartier was het beste dat we de afgelopen weken hebben gezien. Dan kruipt er ergens iets in de ploeg en moet er iemand opstaan. Natuurlijk krijgt Dennis alle credits. Maar deze wedstrijd bewijst wel weer dat we het vanaf de zijlijn moeten beïnvloeden. Ik krijg weer ruzie met de scheidsrechter. Daar kan ik ook mijn excuses bij maken. Dat komt omdat we het weer helemaal weggeven."
 
 
Wat voor soort speler mis je dan?
"speler waar heel Nederland naar op zoek is, een leider! En misschien ook wel een ratje. Weet je wat wij doen? Wij hebben balbezit en de scheidsrechter fluit vanwege een blessure. Wij geven de bal bij de speelhervatting gewoon aan Excelsior. We zijn een schoolvoorbeeld van hoe naïef het Nederlandse voetbal nu is. Daarmee verlies je wedstrijden."
 
 
Blijft Van der Heijden nu bij de selectie na deze wedstrijd?
"Daar moeten we over gaan praten met de technische staf, inclusief de hoofd jeugdopleiding en de trainers van Jong en de A-jeugd."
 
 
Van der Heijden gaf net aan dat je hem nog niet had gesproken na de wedstrijd. Wat ga je hem straks zeggen?
"Volgende week weer lekker bij de A-jeugd, hahahaha."