Datum plaatsing: 14-02-2016 18:02:00

Verslag en foto's: Excelsior - ADO Den Haag. Een duel met gouden randjes

Zondagmiddag speelde ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er al 'goud' verdiend. Supportersvereniging Haagse Bluf had een fietscombi naar Rotterdam georganiseerd. Een deel van de prijs  van de fietscombi kaartjes, evenals  van de bus- en autocombi kaartjes,  was ten bate van het goede doel, een donatie voor de bestrijding van de spierziekte ALS. Bijna 100 mannen en vrouwen gingen ondanks de kou en regen op de fiets naar de wedstrijd.

Verder was er ook 'goud' tijdens de wedstrijd, namelijk de gouden wissel van Henk Fraser. In de 77e minuut bracht hij jeugdspeler Dennis van der Heijden voor het eerst in de hoofdmacht in het veld. De jongeling wist  met zijn eerste balcontact de achterstand van 2-1 om te buigen in een 2-2 gelijkstand. Nog geen 10 minuten later scoorde de debutant zijn tweede doelpunt, waardoor hij ADO op een 2-3 voorsprong bracht. De wedstrijd eindigde in 2-4 door een doelpunt van Havenaar in de laatste minuut van de officiele speeltijd.

Zoals verwacht werden de geblesseerde Gianni Zuiverloon en Giovanni Korte niet opgesteld.
Opvallend was dat jeugdspeler Dennis van der Heijden een plek op de bank had veroverd.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en wist al in de 10e minuut op voorsprong te komen. Duplan wist de Rotterdamse doelman bijna te verrassen, maar die wist in eerste instantie redding te brengen. In de rebound schoot Kevin Jansen de bal snoeihard achter de doelman. Voor Kevin is dit het vijfde doelpunt van het seizoen.

De doelman van Excelsior, Filip Kurto verliet na 14 minuten geblesseerd het veld. Tom Muyters mocht daarop het Rotterdamse doel verdedigen. Het was trouwens niet de eerste wissel van de Rotterdammers. Een minuut ervoor moest Fons Groenendijk de geblesseerde Kuwas wisselen voor oud ADO Den Haag-speler Stanley Elbers.

Het team van Henk Fraser zakte, zoals we al vaker dit seizoen zagen, weer eens in nadat het op voorsprong was gekomen. Daar wist Excelsior dankbaar van te profiteren, door een knullige verdedigingsactie wist Van Weert de gelijkmaker te scoren. Daarna bleef Excelsior overwicht houden, zodat alles wat een geel en groen hart had nog blij was dat er met de 1-1 de rust werd ingegaan.

Schaken bleef na de rust in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Marengo.
De Haagse spelers hadden zich tijdens de rust niet echt kunnen oppeppen en speelden ronduit zwak. Het tweede doelpunt van Excelsior hing in de lucht en die kwam er dan ook. Van Weert scoorde in de 69e minuut zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Nog geen minuut later werd Derijck voor Kyle Ebecilio gewisseld. Een paar minuten later kwam dan de gouden wissel. Henk Fraser haalde Wormgoor uit het veld en bracht jeugdspeler Dennis van der Heijden in die al binnen de 33 seconden dat hij op het veld stond scoorde. Het zal nog moeten blijken, maar het lijkt ons een record! Het is in ieder geval een droomdebuut.

Nog geen 10 minuten later scoorde Van der Heijden zijn tweede doelpunt, waardoor ADO Den Haag op een 2-3 voorsprong kwam. ADO Den Haag had nu echt het vuur in de schoenen en nog geen minuut later kwamen Havenaar en Marengo in een kansrijke positie, die aanvalen mislukten,  maar vlak erna lukte het  Havenaar dan toch. Een 2-4 voorsprong voor ADO Den Haag. Een eindstand die het matige spel in het grootste deel van de wedstrijd toch een beetje doet vergeten.
En de gouden randjes blijven natuurlijk nog het mooist, hoe dan ook!