Datum plaatsing: 06-02-2016 21:36:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag en Roda JC delen de punten: 2-2

In een spannende wedstrijd heeft ADO Den Haag thuis tegen Roda JC maar één puntje overgehouden tegen Roda JC.

Het duel tegen Roda is al jaren lastig voor ADO Den Haag. De laatste keer dat ADO thuis won , was in de Playoffs van 2011. Toen werd Roda met 5-1 verslagen. Bij het huidige Roda zijn na de winterstop daarnaast oud ADO -ers Rydell Poepon en Mike van Duinen neergestreken.
Dat beloofde vooraf dus spektakel.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor oud bestuurder Paul Beijersbergen, die deze week op 49 jarige leeftijd overleed.

ADO Den Haag startte goed: het had veel balbezit en er werd aardig gecombineerd. Grote kansen waren er niet, tot de twintigste minuut. Toen jaagde Schaken door op de keeper die vervolgens de bal nog maar net weg wist te tikken. Jansen pakte echter die bal op en joeg hem vanaf 20 meter in het goal: 1-0.

Niks aan het handje dus. Roda had nog geen aanval op de mat gelegd, ADO overheerste en was duidelijk de betere. Toch verdween aan het eind van de eerste helft beetje bij beetje het voetbal uit de ploeg. Toen er vlak voor rust dan ook nog heel knullig de 1-1 viel, moest men na de  rust weer overnieuw beginnen. Dat lukte ook. Het publiek pakte de wedstrijd goed op, ondersteunde de ploeg en ADO had balbezit en druk op de bal. De kansen kwamen vanzelf. Daardoor viel de 2-1 ook. Na een overtreding wist Duplan de bal uit een vrije trap op het hoofd van Derijck te krijgen die de bal net het zetje omhoog wist te geven, waardoor de keeper mistastte: 2-1.

En wederom stond ADO terecht voor. Het wilde voetballen en kreeg de beloning die het verdiende. Doordat Roda ook ging aanvallen, ontstond een open wedstrijd waarin zowel ADO als Roda kansen kreeg. Vlak na het haags kwartiertje viel alleen de goal aan de verkeerde kant. Peterson mocht wel heel lang oplopen zonder gehinderd te worden door de ingevallen Ebilcilio en Zuiverloon. Vervolgens zette hij zijn voet vol achter de bal die vanaf 25 meter hoog het goal inzeilde: 2-2.

In de laatste tien minuten redde Hansen nog tot twee keer toe de wedstrijd. Poepon had twee keer een grote kans, maar Hansen keerde de bal tot twee keer toe perfect. Ook ADO kreeg nog kansjes, maar het was allemaal net niet. Zo eindigde de wedstrijd terecht in 2-2.
De eerste helft was wat saai en de tweede helft qua uitslag teleurstellend. Maar er zat wel spektakel in en het was zogezegd een spannende pot.

Ebicilio viel ongelukkig in: nadat hij in het veld kwam, kantelde de wedstrijd. Dat hoeft niet perse zijn schuld te zijn, maar de balans met Jansen leek toch beter. Havenaar zat slecht in de wedstrijd, maar leek toch weer een momentje te hebben waaruit hij kon scoren, maar daar zat de keeper goed bij. Zuiverloon speelde weer een ouderwets slechte wedstrijd. Het is te hopen dat hij wat constanter kan worden, maar na drie jaar is vooralsnog niet gelukt.

Volgende week spelen we uit in Rotterdam. Ook met fietscombi te bezoeken. Opbrengsten komen ten goede van de stichting ALS. Doen dus!

ADO Den Haag speelt met 2-2 gelijk tegen Roda JC