volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 18-01-2016 10:29:00

Henk Fraser: 'Met die spreekkoren doe je deze club tekort'


ADO Den Haag bleef lang in de wedstrijd. De spanning bleef met die 0-1 stand tot het laatste fluitsignaal van arbiter Van Boekel. Het lukte ADO Den Haag niet om nog langszij te komen. Na afloop werd er veel gepraat over de spreekkoren. En dat vond ook trainer Henk Fraser heel jammer.


Tekst: Rob Blankenstein
 
 
Henk, het ging na afloop met name over de spreekkoren van Midden-Noord, gericht op Ajax-speler Riechedly Bazoer, waardoor de wedstrijd zelf weer minder aandacht krijgt. Hoe jammer vind jij dat?
"Dat vind ik jammer, omdat je daardoor deze club veel te kort doet, door op die manier te reageren naar een speler van de tegenpartij. Ik denk niet zozeer in termen van kleur, persoon, maar ik denk veel meer in het belang van de club. En bij dit soort zaken, daar sta ik boven en je doet de club gewoon op zo’n manier te kort en dat is heel duidelijk."
 
 
Vito Wormgoor gaf zojuist, ten overstaan van de media, ook aan met het gedrag van Midden-Noord helemaal klaar te zijn in zake het verbaal bejegenen van donkere spelers. Kun jij je daar iets bij voorstellen?
"Sporters en sport brengen mensen bij elkaar en die gasten die spelen met een mix van allerlei culturen, rassen, kleuren en sporters. Over het algemeen, zijn die niet met dat soort dingen bezig en daarom raakt het ook spelers, in dit geval van ADO (Vito Wormgoor – red.)."
 
 
Heb jij in jouw actieve periode als voetballer dit ook meegemaakt, dus gericht op Henk Fraser?
"Natuurlijk heb ik dat meegemaakt, maar ik zeg, waar ik door te raken was, was dat mensen mij in het veld wilden domineren of wilden intimideren. Maar mensen die spelers op zo’n manier benaderen, daar heb ik mij persoonlijk nooit echt druk om kunnen maken, want eerlijk gezegd vind ik het lachwekkend. Ik schoot echt in de lach met betrekking tot dat soort dingen. Ook over mijn moeder, dat raakt mij niet zo. Het is ook geen kwestie van dat ik met daar te goed voor voel, want ik sta boven niemand en ik kom ook uit de sportwereld en ik heb ook met heel veel mensen van allerlei culturen, rassen en diverse geloven mogen spelen. Wellicht heeft het ook een deel te maken met een bepaalde intelligentie of niveau, zo je wilt!"
 
 
Even naar het sportieve gedeelte. Ben jij van mening dat er meer in heeft gezeten dan die 0-1?
"Ik vind dat we de wedstrijd uitstekend hebben opgebouwd en daardoor zijn we heel lang in de wedstrijd gebleven. Ik vind dat we goed begonnen, maar je merkte wel dat we heel veel moeite hadden met het bijsluiten van Donny van Beek. Daardoor konden we niet echt in de duels komen."
 
 
Een kwartier voor de rust riep je ook Timothy Derijck naar de zijkant. Waar ging dat over?
"Ik heb hem doorgestuurd naar Van Beek, zodat je wat meer duidelijkheid had. We probeerden daardoor meer in de duels te komen, want ik had het gevoel als we meer in de duels zouden komen met Ajax, dat we dan wellicht resultaat zouden kunnen halen. Na de rust zijn we ook zo blijven staan, dus met de punt naar voren en we kwamen toen ook veel meer in de duels. We hebben toen ook veel meer mogelijkheden gehad dan voor rust. Dus kortom, ik vind dat we er alles aan gedaan hebben en vandaar het gevoel dat er toch meer heeft ingezeten."
 
 
Ondanks dat grote overwicht voor rust voor Ajax kregen ze slechts één 100% kans en dat was gelijk een doelpunt waarbij Vito Wormgoor het weet aan miscommunicatie met Gianni Zuiverloon.
"Ik vind dat bij die goal Gianni en Vito beter hadden moeten communiceren. Ik vind ook dat Tom (Beugelsdijk – red.) wat meer had kunnen betekenen voor die twee en ik vond ook niet dat Vito in dat geval de schuldige was. Ik vind dat de verdedigingslinie en de drie waar ik het over heb, het beter op hadden kunnen lossen."
 
 
In de tweede helft hadden jullie duidelijk de overhand, waarbij Mike Havenaar een 100% kans kreeg, waarover jij tijdens de persconferentie opmerkte, dat het nog niet zo’n eenvoudige kans was. Verklaar dat eens nader.
"Die bal kwam raar voor de goal en ik had ook het gevoel dat hij de hoek voor het uitkiezen had, maar die bal kwam vrij hoog voor het doel en zijn ploeggenoten hadden hem op dat moment beter moeten coachen, want dan weet je dat je tijd hebt. Maar dat vind ik eigenlijk ook bij de kans die Kevin (Jansen – red.) kreeg op het einde van de wedstrijd, want hij nam de bal direct, terwijl er volop tijd was om de bal aan te nemen en dus secuurder af te werken."
 
 
Je brengt op een gegeven moment Ludcinio Marengo in plaats van Ruben Schaken. Vanwaar die wissel?
"Ik vond Schaken niet zo heel goed in de wedstrijd zitten. Hij kreeg ook nog eens een gele kaart en als we met tien man komen te staan tegen zo’n ploeg, dan ben je helemaal kansloos, dus vandaar die wissel."
 
 
Je gokt nog door Tom Beugelsdijk als stormram door te schuiven naar de zestien van Ajax, maar dan moet het een keertje mee zitten!
"Klopt, het geeft wel een bepaald risico. We deden dat zo’n vijftien minuten voor tijd en je zag in die fase dat Ajax ook twee heel goede kansen kreeg. Maar goed, dat weet je als je met drie man achterin gaat spelen."
 
 
Wat voor gevoel houd jij nu over aan deze wedstrijd?
"Er blijft altijd een bepaalde frustratie over omdat je niet krijgt wat je in mijn ogen wel verdiende, want ik denk dat we een goede ploeg als Ajax in de tweede helft behoorlijk onder druk hebben kunnen zetten en dat drie kwartier lang. Dat zegt ook iets over onze conditionele mogelijkheden en dat we fysiek heel goed in elkaar steken. Dus wat dat betreft denk ik dat we het maximale gedaan hebben en de goal is af en toe een kwaliteit, maar af en toe komt er ook wel geluk bij kijken."