volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 09-01-2016 12:09:00

Open brief Haagsche Bluf aan Hui Wang.


De officiele supportervereniging van ADO Den Haag postte gisteren op Facebook een open brief gericht aan Wang...


 
Beste meneer Wang,
 
10 augustus 2014
Weet u het nog? ADO Den Haag – Feyenoord, wat een welkom! Fansupport had een megagroot doek gemaakt om u te begroeten. Hui Wang de man die er voor ging zorgen dat ADO Den Haag, met zijn kapitaal en grote netwerk, structureel om de prijzen ging spelen. Elke Hagenees kneep zichzelf in de armen, gaat het dan echt gebeuren?
Natuurlijk, het aanloopproces verliep niet soepel, de koopsom overmaken liep meermaals vertraging op maar elke keer weer meldde u met de welbekende glimlach, alles komt goed. En inderdaad, eind januari kwam daar dan het geld.
U was eigenaar van een heuse voetbalvereniging die in de Eredivisie van Nederland speelt. Af en toe zagen we u op de tribune maar veel vaker verbleef u in China.
Geen probleem, er werken op kantoor zeer capabele mensen en de bedrijfsvoering van de club ging gewoon door.
Af en toe sijpelden er wat geluiden door uit de pers dat de communicatie met u niet vlekkeloos verliep en er culturele verschillen waren.
Niet zo vreemd, op internet is genoeg te vinden over de verschillen tussen China en Nederland. Op alle gebieden is dat zo en dat de communicatie niet vlekkeloos verliep, tussen de Nederlandse en Chinese taal zit geen enkele overeenkomst. Ach, altijd die Nederlandse zeurpieten van de pers, die zijn jaloers en daarnaast, een Nederlander moet altijd wat te zeuren hebben, dat is nu eenmaal de cultuur. Wij gaan Europa in dat heeft Hui Wang beloofd en jullie zijn jaloers!
 
 
 
Zomer 2015 
De voorbereiding verliep qua resultaten niet lekker en op de verschillende fora valt steeds vaker te lezen, waar blijven de beloofde versterkingen, we gingen toch voor Europees voetbal? Voor de vertrokken spelers kwamen vervangers, meer niet.
Het geld voor de door u gewenste versterkingen bleef uit en met deze spelers moesten we het gaan doen. Of het linker rijtje dan reëel is, dat is aan de kenners maar u begrijpt, de verwachtingen bij de supporters waren anders.
De media bleef schrijven over uitblijvende betalingen en het niet nakomen van afspraken maar verder bleef het vrij rustig in het Haagse tot het 7 december was en er ineens een persconferentie werd gepland door de directie van ADO Den Haag. U betaalde helemaal niet, kwam de gedane toezeggingen niet na en erger nog, als die uit zouden blijven dan was er een liquiditeitstekort en zou ADO Den Haag in de gevreesde categorie 1 komen van de KNVB.
We stuurden u een open brief via uw zoon Terry en vanuit China liet u weten dat er wat culturele misverstanden waren en dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Hoewel argwanend, we gingen er vanuit dat voor de aandeelhoudersvergadering het door u toegezegde bedrag op de rekening zou staan.
Op 10 december schreef Terry dat hij u 16 december zou arriveren in Nederland waarop wij voorstelden om op 17 december het overleg met de supporters te plannen. Dit werd door Terry bevestigd op 13 december. Op 14 december echter kregen we een mail dat u naar een congres van de Chinese voetbalbond moest en dat ook de aandeelhoudersvergadering zou worden uitgesteld.
Via de pers vernamen we dat het geld er voor de jaarwisseling zou zijn wat vanwege de vakantieperiode in China werd uitgesteld tot 5 januari.
 
5 januari 2016
Was het geld overgemaakt op de rekening van ADO Den Haag? Nee! En weet u wat, het verraste ons niet eens, erger nog, u bent vrijwel geen één belofte nagekomen dus in deze hadden we ook geen vertrouwen. Wel zei u in een interview met de New York Times op de vraag over de beloofde betalingen dat het geen belofte was en u niets hoeft te beloven aangaande investeringen in uw eigen club.
De directie heeft ondertussen uitgesproken dat men niet meer rekent op uw geld en een eigen koers gaat varen.
Laat ons duidelijk maken dat de supporters zich in de maling genomen voelen door al uw loze beloftes. Vertrouwen winnen is al moeilijk, vertrouwen terug zien te winnen is nog veel moeilijker. ADO Den Haag is geen speeltje, ADO Den Haag is voor duizenden supporters een way of life, vreugde en verdriet, verbondenheid en een sociale ontmoetingsplaats. 
Cultuurverschillen zullen er best zijn maar beloftes niet nakomen is in elke cultuur een no go area.
Niet alleen zijn wij nu het lachertje van de eredivisie door u, de Chinese gemeenschap heeft u ook geen goed gedaan met uw handelswijze. 
 
Ons advies:
Zoek een koper voor ADO Den Haag die zich wel volledig voor de club wil inzetten of stort voor 18 januari de beloofde financiële toezegging op de rekening zodat we niet in categorie 1 van de KNVB komen.
Beperk de schade voor de club, zijn supporters en uzelf.