volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 18 11 3 4 36
4 VIT 18 8 5 5 29
5 AZA 18 8 4 6 28
6 UTR 18 8 4 6 28
7 VVV 18 7 5 6 26
8 HER 18 8 2 8 26
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 18 5 5 8 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 GRO 18 5 3 10 18
14 ZWO 18 5 3 10 18
15 EMM 17 4 5 8 17
16 EXC 18 4 4 10 16
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 06-01-2016 23:30:00

Interview Fraser: De emotie, passie en beleving moeten in de ploeg zitten


Voorafgaand aan dit seizoen sprak de redactie van ADOfans.nl met trainer Hank Fraser over de verwachtingen voor het komende seizoen nu. Halverwege het seizoen spraken we weer met de trainer. Ditmaal over de eerste helft van het seizoen en over de verwachtingen voor de tweede helft van dit seizoen.


Henk Fraser tijdens trainingskamp in SotograndeAllereerst vroegen we hem hoe de nieuwe trainingslocatie in Sotogrande hem bevalt. "Ook dit is weer een toplocatie met ongelooflijk mooie velden. Het is hier wat ruimer opgezet maar ook de locatie in in Estepona was gewoon heel erg goed. Dit is normaliter een veld waar polo gespeeld wordt, maar daar is nu niks van te zien. Ja, hier en daar lig een verdwaalde polobal maar de organisatie hier heeft weer een geweldig veld opgeleverd."Duplan liet in het geprek dat we dinsdag met hem hadden aan ons weten dat hij van mening is dat er zo veel potentie in dit elftal zit dat er volgens Duplan eigenlijk niks bij hoeft te komen, hoe denkt de trainer erover?
"Ik kan voor een deel in die mening meegaan als je daar niet direct een doelstelling aan vastkoppelt. Ik denk dat we met deze selectie, waarmee we momenteel op de 10e in de ranglijst van de Eredivisie staan - en dat is met een heel klein beetje geluk maar verder met keihard werken bereikt- men aan het linkerrijtje kan gaan denken. Dat is niet vanzelfsprekend, maar er zit zeker potentie in deze selectie.

We hebben nu al twee seizoenen series neergezet die in het verleden niet gebeurden. We hebben het vorig seizoen en in het seizoen dat ik het mocht overnemen een aantal wedstrijden achter elkaar niet verloren. Wel hadden we wel wat meer winstpartijen moeten hebben. Dit seizoen geeft hetzelfde beeld dat we heel moeilijk te verslaan zijn, helaas hebben we nog te vaak gelijkgespeeld. De volgende uitdaging is zorgen dat we er meer winnen. Tegen Heerenveen hebben we laten zien dat we het kunnen. Dat is maar één wedstrijd en het zou verkeerd zijn om alleen daarnaar te kijken, maar er zijn een aantal andere wedstrijden geweest waarin we hebben laten zien wat we met dit team kunnen. In de wedstrijd tegen Utrecht waren op het eerste half uur na de bovenliggende partij en ook tegen Feyenoord speelden we heel goed en die wedstrijd win je weliswaar met een vreemd eigen doelpunt maar dat dwing je wel af. Ook tegen Vitesse, dat in mijn ogen een hele goede ploeg is, hadden we gezien het spelbeeld mogen winnen. Ik ben het met Duplan eens dat we met deze selectie kunen denken aan een tussen de 9e en met een beetje geluk de 8e plek. Daarmee geef ik ook meteen de andere kant aan dat je met een beetje pech en wat minder bereidheid je ook zo 13e of 14e plek kunt  eindigen."

Ik ben als trainer verantwoordelijk voor het resultaat en wij als technische staf reiken oefenvormen en informatie aan, zorgen voor de optimale omstandigheden maar de echte drive om te willen winnen zit bij de spelers zelf. Ik vindt dat er bij vlagen nog te vaak de winst bij ons op de bank vandaan moet komen: de emotie, de passie de beleving, terwijl die in de ploeg moet zitten. Kijk ik ben daar verantwoordelijk voor en daar stop ik veel tijd en energie in.We hebben straks Ajax thuis en De Graafschap nummer één en nummer laatst van de competitie is dat moeilijk omschakelen?
"ik vind persoonlijk van niet,  we hebben dit seizoen al laten zien dat we in staat zijn om het PSV, Feyenoord en Vitesse moeilijk te maken. Maar er was ook een wedstrijd waarin we hadden moeten winnen en dat maar een puntje opleverde, dat was tegen Excelsior waartegen we niet slecht gespeeld hebben, maar op het moment dat de tegenstander de bal had en wij moesten verdedigen, hebben we dat maar heel matig gedaan.

Tegen Ajax weten we dat iedereen 100% gemotiveerd is om te winnen, maar we weten ook dat er tegen die ploeg minder te halen is dan tegen De Graafschap. De Graafschap uit zal heel veel focus en discipline en mentale weerbaarheid van onze spelers eisen,  want De Graafschap gaat er vol boven op. En als wij denken 'We hebben meer kwaliteit'  dan kunnen we echt van een koude kermis thuiskomen, zo niet dan kunnen we echt naar boven gaan kijken."