volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 05-01-2016 18:38:00

Interview met Duplan: 'Ik ben geen prater, maar ik wil toch meer coachen'


Na de training dinsdagochtend sprak de redactie van ADOfans.nl met Edouard Duplan op het terras van het spelershotel Almenara in Sotogrande.


Voor dit seizoen begon interviewden we de Franse buitenspeler tijdens het trainingskamp in het Brabantse Leende.  Duplan was toen net overgekomen van FC Utrecht en had het goed naar zijn zin tijdens het trainingskamp bij zijn nieuwe werkgever. Hij vertelde ons toendertijd zijn nieuwe dienstverband bij ADO Den Haag als een uitdaging te zien.


Edouardo kon zich vandaag het interview nog goed herinneren en de aanvaller is nog even enthousiast als aan het begin van het seizoen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen merkten we op dat hij vanaf het begin van het seizoen door veel supporters als de beste speler van ADO Den Haag wordt gezien. Of zelfs als 'een geweldenaar', zoals we op onze aankondiging op twitter dat we Duplan vanmiddag zouden interviewen als reactie kregen. De speler, die bij  FC Utrecht een heuse Duplan fanclub met eigen website kreeg, reageerde hierop met een bescheiden glimlach, maar goed te zien was dat hij zich uiteraard toch wat gevleid voelde. "Het is goed om dat te horen, maar ik ben daar niet alleen verantwoordelijk voor, het is vooral te danken aan de spelers om mij heen, die mij goed opgevangen hebben."
 
De speler die door zijn leeftijd en ervaring van grote waarde is voor het team wil toch nog meer gaan betekenen voor zijn teamgenoten. "Door mijn positie als buitenspeler is het moeilijk om het team aan te sturen. De spelers die achter mij op het middenveld staan zijn eigenlijk in een betere positie om dat te doen en doen dat nu dan ook beter dan ik. Ik ben van nature geen grote prater, toch moet en wil ik ook meer coachen dan dat ik nu doe. Dat is ook het advies dat de trainer mij heeft gegeven. Daar werk ik momenteel dan ook hard aan."

Op de vraag hoe hij het vindt dan de contracten van sommige spelers binnenkort aflopen, antwoordt hij: "Ik hoop dat de groep blijft zoals die nu is. Het loopt nu goed, we zijn nu op elkaar ingespeeld en de resultaten van de laatste wedstrijden laten dat nu ook goed zien. Als je het mij vraagt hoeft er dan ook niemand meer bij, ik zou niet weten op welke positie er nu nog een nieuwe speler zou moeten komen. We hebben echt een goede groep, niet alleen in het basiselftal, maar ook op bank. Daar zitten jongens die nog niet echt aan spelen toegekomen zijn, maar prima zouden kunnen meedraaien." Op de vraag of hij daarmee met name Wilfried Kanon bedoelt, lacht Duplan: "Hij is natuurlijk een tijd geblesseerd geweest, maar het is echt een monster!" Niet verrassend natuurlijk dat hij dit zegt over de robuuste verdediger die door de supporters niet voor niets "Boem, boem Kanon", wordt genoemd.Edouard geniet van het trainingskamp in  Zuid-Spanje. "De omstandigheden zijn hier perfect. Het echte gras op het trainingsveld is prima en hij is meteen vanaf zondag, de eerste dag van het trainingskamp "vol aande bak gegaan. Lekker hard trainen. We trainen hier ook wat meer dan normaal, en dat is best wel eens fijn!"
Duplan deelt zijn kamer in het spelershotel met Wilfried Kanon. "Een mooie bijkomstigheid, want we spreken natuurlijk allebei vloeiend Frans", voor Wilfried natuurlijk bijzonder fijn, want die spreekt bijna geen Nederlands, terwijl Duplan de Nederlandse taal helemaal meester is.
De spelers hebben de dinsdagmiddag vrij en gaan na de interviews van hun spaarzame vrije tijd genieten. "Elke dag zit je hier aan een strak rooster vast. Ontbijten, trainen, lunchen, interviews geven, rusten, trainen." Op de vraag wat hij 's avonds in de weinige vrije tijd doet antwoordt de sympathieke speler dat hij graag naar films kijkt en uiteraard houdt hij via internet contact met zijn vriendin en zijn familie.
Vanmiddag gaat hij in ieder geval lekker even met een kop koffie van het zonnetje genieten. En dan morgenochtend weer volop aan de bak."