volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 19-12-2015 10:59:00

Interview: Timothy Derijck heeft zijn zelfvertrouwen weer terug


Direct na de training vrijdag, nog voor het douchen en zijn lunch met de rest van de selectie, nam Derijck, alle tijd voor een interview met ADOfans.nl. In de persruimte van het Kyocera stadion.


Timothy Derijck heeft zijn zelfvertrouwen weer terugRuim 28 jaar geleden speelde Timothy Derijck in het aan de Schelde gelegen Belgische Dendermonde. Bij ADO Den Haag traint en speelt hij in het aan de Schelde gelegen Kyocera stadion.

Als we Timothy op dat feit wijzen verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. “Daar heb ik eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. En ik werk hier al weer bijna 2 jaar.  Ja, da´s wel leuk.”
Zo'n 11 jaar in geleden kwam Derijck naar Nederland, los van zijn werk als voetballer, is een andere reden dat hij al zo lang de gezelligheid in Nederland waardeert. “In België is is de gezelligheid meestal in de familie te vinden en daarbuiten is het minder. Hier is juist ook buiten de familie  die gezelligheid te vinden en dat houdt me misschien ook wel hier....en mijn vriendin natuurlijk! Zij is ook Nederlandse.”


In de periode 2009-2011 speelde Derijck als verdediger bij ADO Den Haag, de positie die hij ook bij Dendermonde, en later onder andere ook ook bij Feyenoord en PSV, bekleedde. “Nu sta ik weer terug op het middenveld, de positie waarop ik in Dendermonde mijn carrière mee begon”, aldus de Belg die na 11 jaar nog steeds de onmiskenbare Belgische tongval heeft.  “Dat begon bij Cambuur uit waar ik het laatste kwartier inviel op het middenveld. De trainer riep me bij hem en vertelde dat hij me op het middenveld ging laten invallen om meer grip op de wedstrijd te krijgen. En dat was goed gelukt. De week erop mocht ik tegen Feijenoord gelijk op die plek in de basis starten. Die wedstrijd winnen we en dan kom je in een flow te zitten en dan kom je lekker in je vel te zitten en draait het goed en heeft de trainer geen reden om aan de opstelling te gaan sleutelen.”


De jaren die hij alsverdedigerr speelde komen hem nu goed van pas. “Omdat ik jaren op die positie heb gespeeld weet ik wat er van je verlangd wordt en kan ik aanvulling zijn om die jongens te helpen op posities en momenten die je tegen krijgt en dat heeft over het algemeen tot nu toe goed gewerkt. Op die positie voel ik me goed en onbevangen en kan ik mijn nut voor de club laten zien. En heel belangrijk: ik krijg er ook weer meer zelfvertrouwen terug, zoveel dat ik tegen Vitesse ook de penalty opeiste. Vorig seizoen was dat zelfvertrouwen wat minder maar dat is nu volkomen terug.”


“Dat zelfvertrouwen is niet alleen bij mij maar ook bij  de andere jongens teruggekomen. Het is dan wel jammer dat we komende wedstrijd Mike (red. Havenaar) en Roland (Alberg)  met een blessure kwijtraken, maar we hebben Giovanni (Korte) als vervanger. Die heeft nog niet heel veel ervaring op het hoogste niveau, maar hij heeft vorig seizoen bij Dordrecht aangetoond dat hij de Eredivisie aan kan en ook kan scoren en hopelijk doet hij dat ook tegen Heerenveen.”


Derijck's contract loopt aan het einde van het seizoen af maar hij weet nog niet of het verlengd wordt. ”Ik heb een clausule in mijn contract dat als ik 25 wedstrijden gespeeld heb, het contract met nog een jaar verlengd word. Ik heb er nu 7 gespeeld en er zijn er nog 18 te gaan, dus als ik de hele tweede seizoenshelft speel dan wordt het contract verlengd. Nu ik speel voel ik me goed en en het is een groot verschil met zeg maar twee maanden terug, toen zat ik steeds op de bank. En dan denk je eerder aan wat moet ik straks gaan doen, wat is het volgende plan. Nu speel ik alle wedstrijden en kan belangrijk zijn. Als ADO het graag wil blijf ik ook graag bij ADO. Ik heb wat mindere periodes gehad, maar daar ben ik overheen gekomen. Ik ben hier altijd welkom geweest en ik voel me hier goed, ik woon vlakbij (red. in Ypenburg), dus als het aan mij ligt wil ik nog wel graag blijven.


Voor de komende uitwedstrijd tegen Heerenveen is de Belg niet bang: “We hebben uit bij Heerenveen niet vaak gewonnen en zij zitten met Foppe de Haan in een goede flow. Maar aan de andere kant, wij  hadden ook niet vaak uit bij AZ gewonnen en bij Groningen uit verlies je onterecht in de allerlaatste minuut. Als wij afgelopen zondag tegen Willem II met 11 man de wedstrijd hadden kunnen uitspelen dan had ik nog wel willen zien of we ook gelijk gespeeld hadden.  Als we zondag met dezelfde inzet en houding spelen ben ik er van overtuigd dat we de 3 punten mee naar huis nemen.