Datum plaatsing: 18-12-2015 23:14:00

Update: Vrouwenvoetbal:Verslag en foto's: ADO wint ook van sc Heerenveen

Het vrouwenteam van ADO Den Haag begon het seizoen niet zo goed als anders aan de competitie, maar de laatste wedstrijden wist ADO Den Haag weer de vorm van weleer terug te krijgen.

Nadat er vorige week met 5-1 van PSV werd gewonnen, werd er nu ook gewonnen van SC Heerenveen.

Door twee doelpunten van Nadine Noordam in de 16e en 22e minuut kwam ADO Den Haag al snel op een overtuigende voorsprong. Vijf minuten voor  rust maakte Pia Rijsdijk het derde doelpunt van de wedstrijd: 3-0.

ADO kon dus al een beetje achteroverleunen in de tweede helft van de wedstrijd, wat het ook deed. Veel viel er niet te beleven. Helaas was het enige moment van belang de botsing van een speelster van Heerenveen met  keepster Lotte Wiekamp van haar team vlak voor het eindsignaal. Beide speelsters bleven lang roerloos op de grond liggen.

De keepster moest zelfs met een rugblessure (aanvankelijk werd gedacht aan een ruggenwervel) met een ambulance van het veld vervoerd worden. Op dit moment van schrijven is nog niet bekend hoe ernstig de blessure is.
De overwinning werd door ADO Den Haag dan ook met getemperde vreugde gevierd.

De eerstvolgende wedstrijd staat op 29 januari van het nieuwe jaar op de kalender. Dan staat de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma.

Update 19 december: De website Vrouwen SC Heerenveen meldt dat  keepster Lotte Wiekamp gelukkig niets gebroken heeft. Lotte  mocht na onderzoek in het ziekenhuis later op de avond nog naar huis.  Later volgde het bericht dat haar ribben, rug en schouders zwaar zijn gekneusd.