Datum plaatsing: 14-08-1961 22:44:00

ADO speelde gelijk tegen Mechelen in vlakke strijd

Lang niet zoveel plezier als woensdag
Zuiderpark zondagmiddag ADO-Mechelen heeft de ruim achtduizend toeschouwers lang niet zo veel voetbalplezier bezorgd als de strijd die de rood-groenen (die overigens voortdurend in het wit gestoken zijn woensdagavond tegen Nimes streden.

Het gelijke spel (1-1) geeft de krachtsverhouding behoorlijk weer. Een uitslag overigens die werd bereikt na een wedstrijd die geen hoogtepunten kende Ook Carol Schuurman belangrijk minder opdreef dan woensdag — kon voor zijn ploeg tegen de stug voetballende Belgen niet meer bereiken.

Er werd niet slecht gespeeld maar toch was deze wedstrijd vaak oninteressant Daarvoor waren er te weinig spectaculaire momenten daarvoor ook bood het speltype van de Belgen te weinig gelegenheid. Zij voetbalden redelijk goed in een vrij hoog tempo maar met de schotvaardigheid was het slecht gesteld en de combinaties waren vaak al te eenvoudig om gevaarlijk te worden. Daar kwam nog bij dat de ADO-verdediging er deze middag weer goed in was.

Vóór lag het bij de Hagenaars anders Slechts een paar maal slaagde de aanvalslinie er in de Belgische verdediging met een verrassende manoeuvre uit elkaar te trekken. De kansen daarop waren overigens ook wel gering omdat de Belgen uitstekend en consequent dekten.

ADO startte met een offensief waar Mechelen zich vrij snel aan kon aanpassen Het duurde dan ook niet lang of de strijd was in evenwicht. Vermelding verdient een
hard ver schot van Mick Clavan dat de Belgische doelman niet vast kon krijgen en dat door een back tot corner verwerkt moest worden. Na rust vielen de goals Na 12 minuten scoorde de Belgische rechtsbuiten met een schot onder de lat dat Van Vianen had moeten stoppen vier minuten later kwam Den Engelse volkomen vrij na een fraai hakje van Schuurman en het was 1 — 1 Kleindijk moest een kwartier voor tijd nog voor Aardse invallen vallen De ADO-half blesseerde bij een botsing zijn knie In de Haagse gelederen waren Villerius Haak en Mick Clavan het best op dreef.