Datum plaatsing: 29-11-2015 16:28:00

Verslag en foto's FC Groningen in laatste seconde langs ADO Den Haag : 2-1

ADO Den Haag heeft in de slotseconde van de wedstrijd tegen FC Groningen verloren. Na een voorsprong door een goal van Duplan, scoorde Beugelsdijk ongelukkig in eigen doel en maakte Hoesen de winnende treffer.

ADO Den Haag startte in de gebruikelijke opstelling. Duplan keerde terug in de basis en achterin kregen Zuiverloon en Wormgoor weer de voorkeur.
De voor €4,- meegereisde haagse supporters zagen de hele wedstrijd weinig hoogdravends van de kant van zowel ADO als FC Groningen. FC Groningen oogde wat feller en kreeg twee grote kansen in de 14e en in de 16e minuut. In beide gevallen was Hansen alert en redde prima.
ADO had vlak daarvoor een kansje via Schaken in de handen van de FC Groningen keeper zien belanden.
In de 24e minuut kwam ADO Den Haag toch op voorsprong. Duplan gaf mooi door op Meijers, die de achterlijn haalde en voorgaf. Duplan was meegelopen en kroop voor zijn man en kopte prachtige de voorzet in het doel: 0-1.

Vlak daarna had Havenaar met een kopkans op de 0-2 maar hij wist de bal er niet in te krijgen. Voor het eerst in tijden wist ADO Den Haag wel nu eens een voorsprong lange tijd te behouden. De rust werd behaald met een 0-1.
Na rust kwamen Tommie Beugelsdijk voor Zuiverloon en Marengo in het elftal voor de geblesseerde Schaken. FC Groningen wilde wel, maar kreeg toch maar weinig voor elkaar tegen de defensie die goed stond.
De 1-1 viel dan ook uit de lucht. Margengo gleed knullig weg, waardoor de bal voorgezet kon worden en in een woud van benen uiteindelijk door Beugelsdijk in eigen goal belandde. Het was alweer de vijfde eigen goal dit kalenderjaar. Ook daarna gebeurde er weinig. FC Groningen wilde wat meer, maar kon nauwelijks iets creeeren. ADO kreeg wel wat kansen maar ging daar veel te slordig mee om. Vooral Havenaar had toch wat kansen die erin hadden gekund.

Halverwege de tweede helft viel Alberg in voor Jansen maar hij wist weinig indruk te maken. Duidelijk was dat hij heel graag een goal wilde maken, maar dat leverde een aantal kansloze schoten en vrije trappen op.
De wedstrijd leek dus wat bloedeloos wederom in een gelijkspel te eindigen, maar in de allerlaatste seconde was het weer een knullige tegengoal die de drie punten in Groningen hield. Rusnak nam een vrije trap die vanaf links voorgezet kon worden. Hoesen was de man die hem in mocht prikken en deed dat ook.

Zodoende was het dus niet de 6e wedstrijd zonder nederlaag voor ADO, maar een bittere nederlaag. Gezien de verhoudingen had een gelijkspel wat meer op zijn plek geweest, maar het was allemaal weer zwak vandaag en FC Groningen maakte ook meer de indruk de winst te willen pakken. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen AZ.