volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 16 15 0 1 45
2 AJA 16 14 1 1 43
3 FEY 16 11 2 3 35
4 UTR 16 8 4 4 28
5 AZA 16 7 4 5 25
6 VIT 16 7 4 5 25
7 HER 16 7 2 7 23
8 HEE 16 5 5 6 20
9 VVV 16 5 5 6 20
10 FOR 16 5 4 7 19
11 ADO 16 5 4 7 19
12 EMM 16 4 5 7 17
13 WII 16 4 4 8 16
14 EXC 16 4 4 8 16
15 ZWO 16 4 3 9 15
16 GRO 16 4 2 10 14
17 NAC 16 3 3 10 12
18 GRA 16 3 2 11 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 26-11-2015 10:00:00

Timothy Derijck: 'Ik moet nu vijf tot zes kilometer meer lopen'


Timothy Derijck is terug in de basisformatie van ADO Den Haag. Niet op een positie in het centrum van de defensie, maar op het middenveld.


En dat gaat hem bijzonder goed af. Hij scoorde zelfs uit een strafschop en kon met een kopbal bijna ook de winnende treffer op zijn naam schrijven. De Vitesse-doelman pakte echter de bal.
 
 
Tekst: Rob Blankenstein
 
 
Timothy, een uitstekende wedstrijd van jouw kant en als beloning verkozen tot ‘man of the match’!
"Het gaat steeds beter. Een paar weken geleden ben ik uit tegen Cambuur op mijn huidige positie ingevallen en natuurlijk is het in het begin altijd een beetje moeilijk om op een positie te komen waar ik lange tijd niet gespeeld heb, maar tegen Feyenoord ging het heel goed en tegen Roda JC vond ik het ook goed gaan. Nu tegen Vitesse weer, dus ben ik heel blij dat ik het team kan helpen.”
 
 
Het lijkt wel of jou die rol steeds beter begint te liggen!
"Het is zoals ik net al aangaf in het begin wennen, zeker op die positie. Hoe meer wedstrijden je op die positie speelt en hoe meer je er ook aan werkt. Op trainingen krijg je het steeds beter onder de knie en dat je dan belangrijk kunt zijn voor het team, dat is extra mooi.”
 
 
Wat vond je van de wedstrijd tegen Vitesse?
"We zijn misschien een beetje te afwachtend begonnen. In het begin hebben we denk ik teveel respect voor Vitesse getoond. We hebben ze in die fase iets teveel laten voetballen en daardoor kwamen we ook op achterstand. Maar daarna hebben we het een beetje omgezet door meer druk naar voren uit te oefenen, zonder daarbij de organisatie uit het oog te verliezen. Daarna hebben we het denk ik goed opgepakt en zeker na de rust hebben we laten zien, dat we zeker niet onder hoefden te doen voor Vitesse.”
 
 
In die tweede helft was ADO duidelijk de bovenliggende partij. Kun je stellen dat op basis van het spel na de rust jullie twee punten hebben laten liggen?
"Ja dat wel, maar aan de andere kant vind ik ook dat je zeker in de laatste fase van de wedstrijd een beetje in een tweestrijd zit van wat te doen. Uiteraard wil je graag winnen, maar aan de andere kant wil je ook weer niet verliezen. Dan moet je vind ik blij zijn dat je een punt hebt en dan moet je niet gaan forceren om die 3-2 te maken en dan het risico lopen dat je nog het deksel op de neus krijgt.”
 
 
Jij krijgt na de rust twee kopkansen.
"Ik dacht ik kop die bal via de grond binnen, maar de keeper pakte die bal goed. Maar zo’n bal moet eigenlijk inderdaad in de verre hoek en dan is het zonde dat je op zo’n moment niet beslissend kan zijn. Maar nogmaals, ik ben blij dat het steeds beter gaat.”
 
 
Neem je het jezelf kwalijk dat je niet uit die twee kopkansen minimaal eenmaal gescoord hebt?
"Ik ben centrale middenvelder en het was eigenlijk geluk dat ik in die positie kwam, want Kevin (Jansen – red.) zat op dat moment even stuk en zei tegen mij, ga zelf en op dat moment denk je van die bal moet er echt in. Dan is het zonde dat je dat niet voor elkaar krijgt, maar aan de andere kant – wat ik al eerder aangaf – in de eerste helft was Vitesse de bovenliggende partij en na de rust waren wij dat, dus al met al mogen we niet ontevreden zijn.”
 
 
Na zes minuten in de tweede helft krijgen jullie een strafschop. Ben jij dan de man die als eerste op het lijstje staat?
"Bij die voorzet zag ik het duel van Mike (Havenaar – red.) met Leerdam en volgens mij was het een 100% strafschop. We zaten ‘s middags aan de lunch en Robert Zwinkels zei aan tafel wie gaat er nu eventueel een strafschop nemen. Ik zei gelijk als Roland (Alberg – red.) er niet bij is, dan neem ik die wel en zodoende heb ik gelijk de bal gepakt en hem erin geschoten.”
 
 
Dus jullie trainer heeft niet van te voren bepaald wie een eventuele strafschop zou moeten nemen?
"Nee absoluut niet. Ik voelde me goed in de wedstrijd zitten en ik had er ook geen problemen mee om die te nemen, want ik had sterk het gevoel dat ik de bal erin zou schieten.”
 
 
In jouw rol als middenvelder was het onder meer jouw taak om je directe tegenstander Quizashvili uit de wedstrijd te spelen. Hij werd op een gegeven moment gewisseld, dat moet jou ook goed doen als je dat ziet gebeuren!
"Ja zeker, ook omdat het echt een goede voetballer is, zoals eigenlijk heel Vitesse. Het zijn allemaal jongens die heel beweeglijk zijn en heel goed zijn in het samenspel, dus als dan zo iemand gewisseld wordt, dan geeft dat nog meer voldoening.”
 
 
Niet alleen was het jouw taak om hem uit de wedstrijd te spelen, maar je bracht ook aanvallend iets extra’s.
"Ja absoluut. In het begin moet je een beetje in die rol groeien en dat is voor mijn gevoel goed gelukt. Het gaat ook steeds beter op die positie, dus hoop ik dat ik voorlopig zo lang mogelijk daar kan spelen om het team zoveel mogelijk te kunnen helpen.”
 
 
Je was gewend om centraal achterin te spelen, hoe moeilijk is het dan om de rol die je nu inneemt onder de knie te krijgen?
"Eerlijk gezegd valt het voetballend allemaal wel mee, alleen je moet wat spelen met de ruimtes die je krijgt, plus je moet misschien vijf tot zes kilometer meer lopen dan dat ik gewend ben en dat is eigenlijk zo’n beetje het verschil. Maar daar heb ik nooit over geklaagd, ik ben er nu wel happy mee omdat je nu meer in het spel betrokken wordt.”
 
 
Je hebt een hele tijd toe moeten kijken. Als voetballer wil je vanaf de eerste minuut spelen, hoe moeilijk is die periode voor jou geweest?
"Zeker op mijn leeftijd (28 – red.) moet je elke wedstrijd willen spelen, alleen er zijn een paar momenten geweest, dat het minder ging en je een paar tegenslagen hebt gehad. Daar moet je dan uit zien te komen en gelukkig is dat nu goed gelukt.”
 
 
Wat heeft je trainer tegen je gezegd, hoe jij die rol het beste in kunt vullen?
"Eigenlijk op de manier zoals ik het de laatste weken invul. Gewoon het team helpen waar het nodig is en de centrale verdedigers helpen waar nodig en de twee andere middenvelders ondersteunen en onze backs, al zij één op één komen te staan. Dat betekent wat ik zojuist al aangaf, veel loopwerk, maar als je daardoor punten pakt, geeft mij dat absoluut veel meer voldoening.”
 
 
Komende zondag naar Groningen, dat wordt weer een lastige pot!
"Ik denk sowieso dat wij het uit altijd lastig hebben, alleen we pakken wel punten en als je bijvoorbeeld een keer verliest, gelijk speelt en dan weer verliest, dan zit je als team volgens mij met een slechter gevoel dan nu het geval is.”