Datum plaatsing: 20-11-2015 22:46:00

Vrouwenvoetbal: Foto's en verslag:ADO wint van Telstar in doelpuntrijk duel

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag speelde vanavond thuis in het Kyocera Stadion tegen het vrouwenteam van Telstar.

Het zit het vrouwenteam de laatste tijd niet mee, en daarom moest er vanavond echt gewonnen worden om aansluiting met de middenmoot van de Eredivisie Vrouwen te houden.

Er zat dus veel druk op de wedstrijd en de Haagse vrouwen waren erop gebrand om koste wat kost de drie punten in de wacht te slepen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de  slachtoffers van de aanslagen in Parijs, vorige week vrijdag. De minuut stilte zal bij alle wedstrijden dit weekend in acht worden genomen.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en in de vierde minuut had het al kans om op voorsprong te komen, maar oud ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd bracht redding voor de tegenstander.
In de 14e minuut kwam ADO Den Haag ondanks overwicht op het veld op achterstand door een blunder in de verdediging: 0-1. Zo'n 10 minuten later was er dan toch gerechtigheid door een eigen doelpunt van Telstar: 1-1. Even later bracht Lineth Beerensteyn ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong. De stand waarmee de rust werd ingegaan.

Vlak na de rust leek de wedstrijd al slot te worden gegooid door een doelpunt van Pia Rijsdijk, waardoor ADO op 3-1 voorsprong kwam. Telstar leek weggespeeld, maar op slag van  het Haags kwartiertje kwam de ploeg uit Velsen toch terug in de wedstrijd: 3-2. En de ellende voor ADO Den Haag werd groter toen scheidsrechter  Bart van den Helder Telstar heel makkelijk een penalty toekende, die Babiche Roof goed benutte: 3-3. Lang leek het erop alsof het resultaat maar een schamel puntje voor beide ploegen zou opleveren, maar in de 90e minuut kwam ADO Den Haag dan toch op een 4-3 voorsprong door wederom een eigen doelpunt van de tegenstander.

Drie zeer waardevolle en terecht verdiende punten!

De volgende wedstrijd wordt  op 4 december gespeeld tegen de op dit moment  nummer 2 zijnde van de ranglijst: FC Twente.