Datum plaatsing: 06-11-2015 23:35:00

Verslag en foto's: Puntje voelt te weinig in Kerkrade: 1-1

ADO Den Haag heeft vandaag tegen een zwak Roda JC een puntje gehaald. Na een vroege achterstand, wist Mike Havenaar de 2000e Eredivisietreffer van FC Den Haag / ADO Den Haag te maken. Dat bleek de eindstand.

Fraser koos voor een opstelling zonder Marengo, die wat hem betreft te weinig inzet getoond had. Korte mocht daarom opdraven in de basis op de plek van Duplan, die zijn eerste van twee schorsingen uitzat.

In de eerste minuut wist ADO al twee kansen te creeeren, dus iedereen in Den Haag ging er eens goed voor zitten. Met name Havenaar was direct kansrijk, maar wist niet snel genoeg zijn draai te maken om tot een schot te komen. Een minuut later was het Roda echter alweer die de 1-0 leek te scoren. Gelukkig was Braamhaar alert en had gezien dat er een overtreding aan vooraf was gegaan.
Je zou zeggen dat het een teken was voor ADO om wakker te worden, maar toch was dat niet zo. In de eerste de beste aanval van Roda in de 11e minuut liet Gianni Zuiverloon kinderlijk eenvoudig zijn man lopen en kon van Hyfte alsnog de 1-0 aantekenen.
Een behoorlijke domper dus.

ADO was aangeslagen en de onvrede bij Fraser aan de zijlijn was zichtbaar. Weer liet ADO na om voldoende energie te duwen in een wedstrijd, zich om te bouwen tot een 'vechtmachine' om tot een goed resultaat te komen.
Gelukkig was Roda ook niet goed en vond het de goal wel voldoende. Daardoor kwam ADO Den Haag rustig aan weer in de wedstrijd. Lang bleef Korte onzichtbaar, maar vlak voor rust wist hij een corner te bewerkstelligen nadat hij met een afstandsschot op het Limburgse doel schoot en de keeper met de hand de bal over zijn doel wist te werken. Een paar minuten daarna wist Korte met een slimme bal de teruggelopen Havenaar te bereiken die keurig de 1-1 aantekende.
Het was de 2000e treffer van ADO/FC Den Haag in de Eredivisie en het is een goal die hem gegund is.

Door de wedstrijd heen wordt Havenaar met handen en voeten tegen gehouden en de tv beelden laten duidelijk zien dat hij deze wedstrijd wel drie keer een penaty mee had moeten krijgen. Maar scheidsrechters lijken bang te zijn om te fluiten voor overtredingen tegen hem, wellicht omdat ze zo vaak gebeuren. In ieder geval was het dus mooi dat Havenaar de 2000e in wist te tikken!

Na rust was ADO Den Haag sterker als Roda. Zeker nadat Juric een twijfelachtige rode kaart kreeg. Hij maakte wel tot twee keer toe een slaande beweging naar Meijers, maar een rode kaart leek wel erg zwaar. Daarna was ADO wel overheersend, maar kreeg het toch nog maar een keer een grote kans.
Derijck gaf voor op Bakker, die de bal gaf aan Havenaar. Hij kon nog knap inschieten, maar verdediger Sterke wist nog net op de doellijn redding te bieden. Uit de counter wist Roda nog twee keer redelijk gevaarlijk te worden, maar dreigend werd het verder niet echt meer.

En dus voelde het voor ADO toch als een minpuntje. Schaken was weer zwak, en de angst voor een karige vleugelaanval bleek terecht zonder Duplan. Desondanks: ADO is al 4 wedstrijden ongeslagen. Dat is weer niet slecht. Dan maar weer eens winnen tegen Vitesse!