Datum plaatsing: 30-10-2015 23:06:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's ADO Den Haag - Ajax

De vrouwen van ADO Den Haag hebben helaas het onderspit moeten delven tegen de Amsterdamse club.

De tribune was vrijdagavond goed gevuld in het Kyocera Stadion. Er was veel steun voor ADO Den Haag die het tegen de huidige koploper van de eredivisie Vrouwenvoetbal opnam.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd, en had al in de eerste minuut  recht op een penalty, Lineth Beerensteyn werd neergehaald op de rand van de 16 meter, maar scheidsrechter Danny van Wijk dacht daar anders over. Hij trok de gele kaart voor de tegenpartij en ADO Den Haag kreeg slechts een vrije trap mee. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar tot echte doelkansen kwam het in de eerste helft niet, zodat de rust met de stand werd ingegaan waarmee de wedstrijd begonnen was: 0-0.

Na de rust was Ajax dominanter en in de 50e minuut kwam ADO Den Haag dan ook op een 0-1 achterstand. In de 64e minuut verdubbelde Ajax door middel van een vrije trap de stand en leek de strijd al gestreden. Toch wist ADO Den Haag nog terug te komen. 10 minuten voor tijd wist de ingevallen Pia Rijsdijk ADO Den Haag op 1-2 te zetten. Daarna werd het nog spannend, ADO Den Haag had overwicht en kreeg kans op kans, waarbij zelfs de Haagse  doelvrouw Jennifer Vreugdenhil voor het doel van haar concurrent Paulina Quaye verscheen, maar  het Martin Hansen moment bleef voor de Haagse vrouwenselectie helaas uit, zodat de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor de tegenstander eindigde.

Vrijdag 11 november speelt ADO Den Haag uit tegen PEC Zwolle.