Datum plaatsing: 25-10-2015 14:21:00

Verslag en Foto's Cambuur - ADO Den Haag 1-1

Ook vandaag is het ADO Den Haag weer niet gelukt om te winnen. In Leeuwarden mochten de hagenezen van geluk spreken dat ze met een punt vertrokken.

Fraser was de houding van Roland Alberg ondertussen blijkbaar zo zat, dat hij hem op de tribune zette. Op Fox zei hij erover: dit is geen signaal, dit is een keuze. In potentie is hij de beste voetballer, maar nu hebben we wat anders nodig: passie, strijd en inzet. In Leeuwarden wilden ze ondertussen ook wel eens winnen. De club was nog zonder overwinning in de Eredivisie dit seizoen. Dat leverde dus een wedstrijd op die het verdiende: beide ploegen wilden wel, maar konden weinig.

In de eerste helft was het vooral heel slecht. Het balverlies bij beide ploegen was niet bij te houden, maar de inzet om de bal terug te veroveren maakten wel wat goed. Uitgespeelde kansen leverde het bijna niet op. Uit een counter wist Duplan wel mooi Havenaar te bereiken die bijna in kon tikken, maar keeper Nienhuis kon nog net redden.
Cambuur had geen enkele grote kans, maar werd vanaf de twintigste minuut wel dreigender. Dat hield ongeveer op nadat topscorer Ogbeche met een blessure het veld moest verlaten. Houtkoop (oud ADO) kwam ervoor in de plaats, maar het voetbal verdween uit de ploeg uit Leeuwarden.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of ADO Den Haag stond al voor. Weer was het Duplan die vanaf links een prachtige voorzet gaf op de boomlange Havenaar die keurig inkopte: 0-1 en alweer de zevende goal van Mike Havenaar. Cambuur zat in zak en as en ADO voelde de gelegenheid om de wedstrijd op slot te gooien. Toch gebeurde dat weer niet.  Aaron Meijers beoordeelde een hoge bal compleet verkeerd en liet daardoor zijn man Narsingh vrije doortocht vanaf de middenstip op Hansen. Die kon de bal niet keren: 1-1.  En daardoor barstte de wedstrijd echt los, Opgezweept door het publiek liet Cambuur zien ook met alle invallers aardig te kunnen voetballen. Het kreeg kans op kans en het lag alleen aan Hansen dat Cambuur niet verdiend op voorsprong kwam. Naarmate de tweede helft vorderde nam de druk weer wat af, maar ADO kwam niet meer aan voetballen toe en kreeg alleen nog een kans voor Wormgoor die net te slap inschoot.

Zo eindigde de wedstrijd, al had ADO in de 88e minuut een penalty moeten krijgen. Cambuur maakte in het strafschopgebied overduidelijk hands maar Higller weigerde de bal op de stip te leggen, waardoor de wedstrijd dus in een gelijkspel eindigde.
Wederom een teleurstellend resultaat. Niet alleen 'maar' een punt, maar wederom een wedstrijd waarin er weinig tot geen 'voetbal' te zien was in de haagse formatie. Gevochten werd er wel, maar het was toch allemaal heel karig.

Volgende week komt Feyenoord op bezoek.

Cambuur ADO Den Haag  25-oktober-2015

Roland Alberg moest deze wedstrijd van de tribune toekijken

In de 14e minuut werd er. net als bij alle overige wedstrijden, een minuutlang geklapt voor Johan Cruyff  bij wie afgelopen week longkanker is geconstateerd

Vlak na rust scoorde Mike Havenaar de 1-0, wat hem de felicitaties van zijn ploeggenoten opleverde