Datum plaatsing: 08-10-2015 16:13:00

Foto's en verslag oefenwedstrijd ADO Den Haag - FC Volendam

ADO Den Haag heeft de zevende oefenwedstrijd van dit seizoen met een overwinning afgesloten. De oefenwedstrijd was ingelast na de teleurstellende resultaten van de afgelopen competitiewedstrijden.

FC Volendam is momenteel koploper in de Jupiler League, dus ADO Den Haag had een een tegenstander op redelijk niveau voor deze oefenwedstrijd weten te vinden.

De oefenwedstrijd werd gespeeld in het Kyocera Stadion voor een handjevol toeschouwers die in de gelegenheid waren om het duel dat om 12.30 uur begon te volgen.

Op een grote kans voor de tegenstander na aan het begin van de wedstrijd, was de eerste helft voor ADO Den Haag. Schaken en Havenaar waren dicht bij een doelpunt. In de 14e minuut had ADO Den Haag al op voorsprong kunnen komen, maar het doelpunt van Havenaar werd door scheidsrechter Lindhout afgekeurd wegens duwen. Twaalf minuten later was het dan wel raak: Havenaar scoorde op aangeven van Zuiverloon de 1-0. Dat werd ook de ruststand.

Vlak na de rust leek Havenaar eenvoudig de stand te verdubbelen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Daanra was het met name Roland Alberg die het keeper Verhoeven moeilijk maakte. Op slag van het Haags kwartier lukte het dan toch: 2-0 door Alberg.

Na het doelpunt van Alberg wisselde Fraser hem voor Mathias Gehrt, die door veel blessureleed lang uit de roulatie is geweest en een welkome versterking op het middenveld is.

De 0 werd deze wedstrijd echter niet gehouden. In de laatste minuut wist Volendam de stand op 2-1 te brengen.

ADO Den Haag speelt volgende week zondag thuis tegen nummer laatst van de eredivisie: Het altijd moeilijke De Graafschap.