Datum plaatsing: 03-10-2015 20:31:00

Foto's en verslag NEC-ADO Den Haag 4-1

ADO Den Haag heeft zich zelf geen goede dienst bewezen in de uitwedstrijd tegen NEC. Na 1 van de snelste eigen doelpunten ooit in het betaalde voetbal kwam ADO al na 15 seconden achter. De eerste helft eindigde nog in 1-1. Maar in de tweede helft was de thuisploeg veel sterker en scoorde nog 3 maal

ADO Den Haag wist van tevoren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. ADO Den Haag heeft voor het laatst een uitwedstrijd tegen NEC in 2003 gewonnen.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser zette zoals verwacht Roland Alberg op de bank en begon met Kristensen op het middenveld.

De aftrap van de wedstrijd had nog maar net plaatsgevonden of de bal lag al achter doelman Martin Hansen. Een drama, vooral omdat het doelpunt uit eigen gelederen kwam. Aaron Meijers wist de bal na een aanval van NEC-aanvaller Limbombe niet naar een andere collega speler af te spelen, maar schoot de bal domweg in eigen doel: 1-0.
Vijf minuten later had de stand al 2-0 voor NEC kunnen wezen, maar de doelpaal stond het doelpunt in de weg.
ADO rechtte gelukkig de rug en in de 21e minuut kon Wormgoor de bal achter doelman Hannes Halldórsson inkoppen. NEC had daarna wel het beste van het spel, maar kon de kansen die het kreeg niet goed benutten. Zodat de rust met 1-1 kon worden ingegaan.

Hoewel ADO Den Haag altijd veel te lijden heeft van scheidsrechterlijke dwalingen had het deze wedstrijd niets te klagen over arbiter Kevin Blom. In de 53e minuut bijvoorbeeld had hij de bal op de stip kunnen leggen ten faveure van NEC, maar hij liet gewoon doorspelen.
En NEC speelde er lustig op los, alle kansen waren voor de thuisploeg en in de 63e minuut kwam het door Santos op voorsprong met 2-1.
ADO Den Haag kon er weinig tegenover stellen. Alleen Duplan en Malone leken er nog in te geloven en creeerden wat kansjes.
Het Haags kwartiertje was ditmaal voor NEC met weer een doelpunt voor Limbombe en weer een doelpunt van Santos. Vooral bij de 3-1 van Limbombe werd er zeer zwak verdedigd door Meijers die blijkbaar geen beste avond had.
Daarna had het nog gemakkelijk 5-1 of 6-1 kunnen worden, kansen zat voor NEC, die de Nijmeegse club verzuimde te benutten.

De Chinese oud bondscoach Gao Hongbo was aandachtig toeschouwer evenals voormalig clubeigenaar Mark van der Kallen. Hongbo zal zich waarschijnlijk wel een paar keer achter de oren hebben gekrabt over het vertoonde spel en vooral over de inzet van ADO Den Haag.

ADO Den Haag moet het na 8 gespeelde wedstrijden met een schamele 6 punten en een 16e plek op de ranglijst doen. Volgende week wordt er vanwege de interlandweek niet gespeeld, maar over 2 weken komt De Graafschap op bezoek. Nummer laatst op de ranglijst, maar dat zegt bij ADO eigenljk niets, dus laten we de tegenstander zeker niet onderschatten.

nec wint met 4-1 van ADO Den Haag