Datum plaatsing: 26-09-2015 12:35:00

ADOfans visit: Olympique Marseille-SC Bastia

Van Ralph ontvingen wij het volgende verslag met foto's van zijn wedstrijdbezoek aan Olympique Marseille.

Tijdens onze vakantie in Zuid Frankrijk brachten we een bezoek aan Olympique Marseille. Voor de Ligue 1 kwam een ploeg van het Franse eiland Corsica op bezoek; SC Bastia.

Het was mooi om te zien dat de lange boulevard bij het stadion ruim voor aanvang van de wedstrijd, vrijwel alleen bestond uit bomvolle terrasjes met Marseille supporters. Het was gelijk duidelijk hoe erg deze club leeft in de stad.

De thuishaven van Marseille, het Stade Velodrome, heeft met oog op het EK 2016 een verbouwing ondergaan en het resultaat mag er zijn. Het stadion biedt plaats aan 67.000 toeschouwers. De twee harde kernen van Marseille staan elk achter een doel en dat zorgde voor mooi heen en weer gezang. Wij zaten vlakbij de Ultras aan de zuidkant die vrijwel geen minuut stil zijn geweest en die bij de prachtige 1-0 helemaal los gingen.

Na 15 minuten kon het thuispubliek voor het eerst juichen. Uit een corner schoot linksback Mendy de bal onderkant lat in: 1-0. Na de rust was het gelijk weer raak, Alessandrini scoorde de 2-0. Bastia kon geen moment echt gevaarlijk worden en de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Na nogmaals Alessandrini en nog een doelpunt van spits Batshuayi stond de score op 4-0. Brandao (ex-Marseille) zorgde namens Bastia nog voor een eretreffer: 4-1

Met Lassana Diarra (ex Real Madrid) als controleur op het middenveld, de individuele kwaliteiten van Remy Cabella en Alessandrini en twee sterke opkomende backs heeft Marseille een mooie selectie waarmee ze zeker een rol moet kunnen spelen om het kampioenschap in Frankrijk.

Bij Bastia stond de Deen Jesper Hansen in het goal, niet alleen naamgenoot maar ook oud teamgenoot van Martin 'het beest' Hansen bij FC Nordsjælland. Deze man had geen beste avond. Karim Rekik mocht overigens van geluk spreken dat hij in de eerste helft geen rood kreeg voor een forse overtreding. Voor de rest speelde de Hagenees een foutloze wedstrijd.