De Telegraaf

Datum plaatsing: 10-10-1991 16:10:00

FC Twente speelt met FC Den Haag

FC Den Haag heeft zich gisteravond in het eigen Zuiderpark volstrekt belachelijk gemaakt door FC Twente een wel erg simpele 0-4 overwinning in de schoot te werpen.

Een sterk spelend FC Twente had gisteravond dan ook een makkie aan Den Haag, dat met de 0-4 nederlaag in feite nog wel goed wegkwam ook.

"We staan er zeer slecht voor. Drie wedstrijden achter elkaar hebben we niet gescoord", verbeet Adriaanse zijn teleurstelling. Het wachten is dan ook op de rentree van onder meer Cor Lems, die Den haag op sleeptouw kan nemen.

Twente draaide daarentegen in het Zuiderpark uitstekend. Trainer Vonk sprak onder meer zijn tevredenheid over het drietal Numan, Mrkela en Mulder, dat zowat bij iedere Twente treffer betrokken was. De uiterst voorspelbare eerste treffer viel in de 25e minuut. Mrkela nam de vrije trap en de Haagse defensie keek toe hoe Mulder simpel zijn voorhoofd tegen de bal kletste. Nauwelijks twee minuten later had Twente opnieuw succes, ditmaal door een steenharde pegel van de Joegoslaaf Mrkela.

FC Den Haag deed bijna wat terug via een schot van Van Eijkeren, dat echter op de paal uiteen spatte. Twente nam vier minuten voor rust zelfs een 0-3 voorsprong. Mrkela trapte de corner en weer stond Mulder met het hoofd op de juiste plaats voor zijn achtste seizoentreffer.

Na rust kreeg Twente nog eens een handvol kansen, maar alleen Ronald de Boer kon de wanhopige Haagse doelman Stam nog verschalken.