volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 07-09-2015 13:50:00

Gervane Kastaneer: 'De wedstrijden met Oranje zijn heerlijk om te spelen'


Het is een typisch Oranje-weekend, waarin veel aandacht in de media is op de wanprestatie van het grote Oranje. Na twee nederlagen is de kans op deelname aan het EK 2016 in Frankrijk minimaal.


Jong Oranje is haar kwalificatiereeks echter wel goed begonnen. Ook het team Onder 20 speelde vrijdag en komt vanavond weer in actie, met ADO-speler Gervane Kastaneer.
 
 
Tekst: Glenn Duijzer
 
 
Jong Oranje begon dus goed met een 4-0 overwinning op Cyprus. Het team met Hagenaar Danny Bakker speelt komende dinsdag nog in en tegen Turkije. Het Oranje team onder 20 jaar is nog vrijwel onbekend. Het team wordt door de KNVB ook wel het beloftenteam genoemd. Het speelde afgelopen vrijdag in Lisse een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Vandaag staat dezelfde wedstrijd nogmaals op het programma bij FC Lisse. Aftrap om 15.00 uur in verband met de terugvlucht van de Franse ploeg. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1 met een Haagse doelpuntenmaker: Gervane Kastaneer. Haaglanden Voetbal sprak vrijdag na afloop van het eerste duel met de Haagse aanvaller.
 
 
Gefeliciteerd met je treffer! Het was niet het beste veld om op te spelen
,Dank je. Door de regen was het een zwaar veld geworden. Vooral in de eerste helft speelde ik op het slechtste stuk. Daardoor kwam ik niet in de mogelijkheid om de achterlijn te halen en een voorzet te geven. Maar ondanks het veld, heb ik een heerlijke wedstrijd gespeeld.”
 
 
Je bracht zelf de score voor rust op 1-0 en de gelijkmaker viel enkele minuten voor tijd. Kun je vrede hebben met deze uitslag?
"De Fransen hebben veel kansen gehad. Vooral in de eerste helft met de counters, maar die wisten ze niet te benutten. Wij wisten er wel één te benutten. Maar over de gehele wedstrijd is 1-1 wel een terechte uitslag.”
 
 
Je speelt nu in het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar. Die spelen nergens om, alleen oefenwedstrijden. Met welk gevoel ga je naar deze wedstrijden toe?
"Ik vind dit een mooi moment om te meten waar ik nu precies sta ten opzichte van de wereldtop in mijn leeftijdscategorie. Zoals deze wedstrijd tegen Frankrijk. Daarin kan ik mooi kijken hoever de links- en rechtsbuiten van Frankrijk zijn. Eens kijken of ik met deze spelers mee kan komen. Het zijn heerlijke wedstrijden om te spelen.”
 
 
En hoe vond je dat jezelf stond tegenover de Franse spelers?
"Met een doelpunt heb ik lekker gespeeld. Ik denk ook dat de back het best wel moeilijk tegen mij had. Ik kijk tevreden terug op deze wedstrijd.”
 
 
Is een weekendje Oranje een aangename afwisseling met de activiteiten bij ADO Den Haag?
"Bij ADO zou ik nu een paar vrije dagen hebben. Maar wedstrijden met Oranje zijn ook goed voor mij. Ik speel nu met heel andere spelers en leer nieuwe dingen. Die kan ik mooi meenemen naar ADO Den Haag. Natuurlijk is een weekend Oranje wel lekker, maar ik heb geen problemen om een heel seizoen alleen ADO Den Haag te doen.”
 
 
Ik vond dit Nederlands elftal ten opzichte van het grote Oranje meer bestaan uit spelers die het fysiek beter doen dan technisch. Kallon daargelaten. Het ziet er bijna on-Nederlands uit.
"Het klopt wel dat er veel grote, fysieke spelers bij dit Oranje lopen. Ik denk dat Zivkovic een sterke en technische speler is. Terry (Lartey Sanniez – red.) heeft ook best veel technische bagage. Damon (Mirani – red.) is een echt Ron Vlaartje, zo noem ik hem dan. Hij is een echte bikkel. Suently Alberto is ook een technische jongen. Ik ben zelf een sterke jongen. Ik hoef het niet echt van mijn techniek te hebben. Ik denk dat wij gewoon de juiste mix tussen techniek en fysiek hebben. Maar Frankrijk had dat ook. Zeer technische jongens en jongens met kracht, enorm veel kracht. Ik denk dat het op dit niveau hoort. Een mix tussen fysiek en techniek.”
 
 
Maandag weer een wedstrijd tegen hetzelfde team, wat denk je? Begin je weer in de basis of wordt de opstelling omgegooid? Ging je uit van een basisplaats?
"Ik ging niet uit van een basisplaats. Toen het bekend werd, ben ik mij direct daarop gaan focussen. Ik heb mijn taken goed gedaan en maandag zien we wel weer. We gaan deze wedstrijd nog nabespreken en wordt bekeken hoe we maandag gaan spelen. Dan moeten we natuurlijk een beter resultaat boeken.”
 
 
Je stond als linksbuiten opgesteld, terwijl je bij ADO Den Haag als vervanger van Havenaar wordt gezien. Welke positie heeft nu je voorkeur?
"Spits natuurlijk! Dat is de positie waarin ik het beste uit de voeten kan. Maar als de trainer mij aan de buitenkant wil zien spelen, dan speel ik daar. Ik kan aan beide kanten wel uit de voeten. Als je aan de buitenkant speelt, moet je gewoon doen wat je taken zijn. Rushes maken, achterlijn halen en de bal voorgeven. Soms naar binnen gaan en zelf een poging wagen. Of de 1-2 aangaan met de centrumspits. Je moet gewoon je taken uitvoeren. Waar ik ook sta, ik kan overal mijn taken uitvoeren. Maar dat is het liefste in de spits.”
 
 
Wat ga je nu doen? Moeten jullie bij elkaar blijven of mag je een dag naar huis?
"Dat hoor ik straks. Ik hoop dat ik even naar huis mag. Naar mijn moeder.”