Datum plaatsing: 30-08-2015 16:00:00

Foto's en verslag Ajax - ADO Den Haag

ADO Den Haag was zondagmiddag in de Arena niet opgewassen tegen de Amsterdamse club. ADO Den Haag stond al na 20 minuten op een nagenoeg kansloze 0-2 achterstand. In de tweede helft kreeg ADO Den Haag nog twee doelpunten tegen.

De dag begon voor de ADO Den Haag supporters al vroeg. Rond 10 uur werd de spelersbus uitgezwaaid en werd het vertrek van de spelers naar de Arena opgeluisterd met geel/groene rookbommen. Het uitzwaaien van de bus was ter vervanging van de normaal met vuurwerk en rookbommen opgesierde laatste training voor het duel. Doordat vuurwerk in het stadion verboden was, kwam er bij supportersgroepen spontaan het idee naar boven om de spelersbus dan maar eens ludiek uit te zwaaien.

ADO Den Haag ging met goede moed naar de Arena. Na drie wedstrijden tegen op papier moeilijke tegenstanders was het zelfs nog ongeslagen, maar de tegenstander ook. Daarom had Henk Fraser deze week al voorzichtig de hoge verwachtigingen getemperd, beseffend dat Ajax een slimme ploeg heeft.

In de nagenoeg sfeerloze en slecht gevulde Arena, kwamen de spelers daar al gauw achter. Hoewel ADO Den Haag in de eerste minuten druk wist te zetten, kwam Ajax al na 16 minuten tot  scoren en een paar minuten later stond ADO Den Haag al op een 2-0 achterstand.
Vooral de ervaren spelers bleken moeite te hebben met het spel van de Amsterdammers. Duplan werkte keihard, maar het mocht niet baten en Ruben Schaken was deze wedstrijd geen schim van de speler die we de afgelopen drie wedstrijden hebben zien schitteren, doordat hij heel kort verdedigd werd door zijn tegenstander die hem geen meter ruimte gaf.
ADO Den Haag had vlak voor rust nog een enorme kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Op aangeven van Aaron Meijers kopte Mike Havenaar de bal richting het doel van Cillessen, maar deze wist te redden en zijn doel schoon te houden.

Na de rust leek het elftal van Henk Fraser er al niet meer in te geloven. In de 58e minuut kwam door een slechte Haagse defensie de derde treffer van Ajax op het scorebord. Tien minuten later kwamen Jansen en Goré het veld in voor Kristensen en Alberg,die omschakeling mocht niet baten. Net voor het Haags kwartiertje maakte El Ghazi aan alle illusie, mocht die er al zijn voor alles wat een geel groen hart heeft, een eind: 4-0. Ook het inbrengen van Giovanni Korte voor de geblesseerde Duplan, bracht geen verandering in de score.

Volgende week is er geen competitieronde in verband met het internationaal voetbal. De week erop, op zondag 13 september zal ADO Den Haag Heracles ontvangen, dat het dit seizoen ook verrassend goed doet.

ADO Den Haag heeft nog tot en met maandagavond 24.00 uur de tijd om versterkingen te halen. De vraag is of meneer Wang er geld voor beschikbaar kan stellen.

Ajax wint met 4-0 van ADO Den Haag