volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 11-08-2015 21:53:00

Foto's en Verslag: Hansen zorgt met wereldgoal voor gelijkspel tegen PSV


Ok, na 24 seizoenen NOG geen thuisoverwinning tegen PSV. Maar geen Hagenees die daar om maalde vanavond. ADO Den Haag haalde een zeer verdiend punt tegen PSV met een prachtige goal van goalie Hansen. Met een hakbal in de 96e minuut kroonde hij zich tot man of the match.


Het stadion was bijna uitverkocht, het uitvak van PSV voor de verandering eens vol. Het begin van de competitie.... een mooie graadmeter voor ADO Den Haag én PSV dus. 
En dat leek al snel niet erg positief voor ADO uit te pakken. PSV kreeg na een minuut al een open kans om de score te openen en de vijftien minuten die daar op volgden maakten duidelijk dat ADO niet scherp was en de verdediging veel te veel ruimte weggaf. ADO creeerde niks, werd vol naar achter gedrongen en het was wachten op de eerste tegentreffer. Die kwam na een kwartier, maar wel uit een buitenspelsituatie. Dat was niet de eerste fout van de lijnrechter. Gelukkig was scheidsrechter Liesveld coulant: nog geen minuut later gaf hij vrij makkelijk een penalty aan ADO Den Haag nadat Duplan een beetje werd geraakt door een inkomende verdediger van PSV. Alberg scoorde beheerst de 1-1.

ADO kwam daarna eigenlijk pas goed in zijn spel. PSV nam geen initiatief meer, ADO werd feller en won steeds meer duels op het middenveld en trok de wedstrijd naar zich toe. De echte klasse ontbrak om het PSV heel moeilijk te maken maar ADo was niet kansloos meer. Kleine kansjes en een offensieve insteek zorgden ervoor dat de druk op de zwakke verdediging van ADO afnam en ADO zijn kansen ging ruiken.

In de tweede helft bleef dat zo. ADO probeerde het spel te maken. PSV wachtte rustig af op kansen, die toch wel zouden komen. Vervelende mannetjes ook ondertussen daar bij PSV soms. Schwalbes, gebaartjes en veel misbaar maakten duidelijk dat het de dure jongetjes uit Eindhoven niet erg beviel in Den Haag. En ADO kreeg het steeds meer naar zijn zin. Ruben Schaken speelde een dijk van een wedstrijd en speelde op een gegeven moment vier man achter elkaar uit met twee 'pannas'. Bakker en Alberg wisten de snelle vleugelspeler prima te vinden en de druk nam toe. De echte finesse ontbrak echter steeds net.
PSV schakelde halverwege de tweede helft weer een tandje bij en uit het niets wist Luuk de Jong een voorzet knap tegendraads in te koppen.: 1-2. 
Einde wedstrijd normaal, maar zoals gezegd: ADO voelde dat er wat te halen viel. Het bleef aanvallen. Korte speelde met name in de tweede helft goed en kreeg een grote kans op de 2-2. Daarna blesseerde hij zich helaas maar Fraser bleef aanvallend denken: Kastaneer en Marengo vielen - onbesuisd- maar wel goed in.

Alhoewel het spannend bleef had iedereen vrede met de kleine nederlaag van een strijdend en leuk voetballend Den Haag. Tot Hansen daar anders over bleek te denken. In de 96e minuut kwam hij mee naar voren bij een vrije trap en wist hij de bal prachtig met een hakkie achter de doellijn te schieten. Een goal die menig spits nooit zal maken. En zo werd niet Ruben Schaken man of the match maar Hansen. Maar niemand die daar om zal malen.... Een goede start van het seizoen dus.... op naar Twente!

ADO Den Haag PSV
Een mooi spandoek ter nagedachtenis aan de onlangs overleden chauffeur van de spelersbus: Rene Hageman


ADO Den Haag PSV
Ook op het megascherm werd een foto van Rene getoond


ADO Den Haag PSV
De spelers werden via het megascherm voorgesteld


ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV Ruben schaken
Ruben Schaken speelde regelmatig zijn tegenstander zoek 


ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV
Oud FC Den Haag speler Pablo Plakkie was aandachtig toeschouwer op de Haaglanden tribune


ADO Den Haag PSV

ADO Den Haag PSV Martin Hansen doelpunt
Met een waanzinnig mooie hakbal verraste keeper Martin Hansen iedereen, inclusief zijn medespelers


ADO Den Haag PSV Martin Hansen
Felicitaties van zijn medespelers voor het wonderschone doelpunt van de doelman en het daarmee verdiende punt


ADO Den Haag PSV
 

ADO Den Haag PSV