volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 17 16 0 1 48
2 AJA 17 15 1 1 46
3 FEY 17 11 3 3 36
4 UTR 17 8 4 5 28
5 VIT 17 7 5 5 26
6 HER 17 8 2 7 26
7 AZA 17 7 4 6 25
8 VVV 17 6 5 6 23
9 FOR 17 5 5 7 20
10 HEE 17 5 5 7 20
11 ADO 17 5 5 7 20
12 WII 17 5 4 8 19
13 EMM 17 4 5 8 17
14 EXC 17 4 4 9 16
15 GRO 17 4 3 10 15
16 ZWO 17 4 3 10 15
17 NAC 17 4 3 10 15
18 GRA 17 3 3 11 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 01-08-2015 08:48:00

Pokerspel irriteert ADO Den Haag: 'Ze maken Kramer gek'


Van Geel: "Ik heb me netjes gemeld bij John Metgod."


Door Emiel Poelert en David Kuipers
 
 
Een week voor de competitiestart is het nog een mysterie welk shirt Michiel Kramer komend seizoen draagt. Feyenoord wil de spits betrekken in een ruil met Mitchell te Vrede, maar gister zat ook Celtic weer voor Kramer op de tribune bij het oefenduel van Real Mallorca. 
 
En ADO? Dat ergert zich aan alle onduidelijkheid. "Die jongen wordt gek gemaakt."
 
 
Spelen bij de club waar je als kleine jongen fan van was: het is de droom van veel voetballers. Voor Michiel Kramer (26) zou die droom werkelijkheid worden als een transfer naar Feyenoord rondkomt.
De Rotterdammers willen de topschutter graag inlijven, maar hebben zich volgens Jan-Willem Wigt, algemeen directeur van ADO Den Haag, niet officieel gemeld. Dat frustreert hem. "Die jongen wordt helemaal gek gemaakt. Er gebeurt concreet namelijk niets. Ik vind dat niet netjes van Feyenoord. Als ze Kramer willen hebben, laat dat dan blijken. Het is zo'n grote club. Dat irriteert me."
 
 
Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, laat in een korte reactie weten dat hij het op dit moment beter vindt om niets over de ontwikkelingen rond de spits van ADO te zeggen. Om daar nog wel aan toe te voegen dat hij zich 'netjes bij John Metgod (ADO's technisch manager, red.) heeft gemeld. 
 
 
Vorige week zag Kramer een lucratieve overgang naar Abu Dhabi afketsen. Zijn beoogde werkgever Baniyas bleek na maanden van gesteggel niet aan de financiële voorwaarden te willen voldoen.
 
ADO Den Haag wil niet wachten tot op 1 september de transferdeadline verstrijkt. Over een week begint de eredivisie en dan moet de Residentieclub het in eigen huis opnemen tegen landskampioen PSV. "En dan zal er een spits moeten staan", stelt Wigt. "Daarom mag ons standpunt duidelijk zijn: we zijn er klaar mee en willen Kramer graag houden. Hij heeft nog een contract voor één jaar en dat willen we graag verlengen als de storm is gaan liggen."
 
 
Fraser deelt de mening van Wigt. Ook hij stoort zich aan de houding van Feyenoord. "De woorden van de directeur zijn duidelijk: "We gaan ervan uit dat Kramer blijft. Als Feyenoord hem wil hebben, moeten ze serieus zijn. Ik gun die club het beste, maar nu creëren ze vooral onrust. Bij Michiel, maar ook bij ADO."
 
 
Kramer zelf heeft echter geen haast. De transfermarkt is nog tot 1 september open en tot die tijd is hij beschikbaar voor een transfer. "Het lijkt me logisch dat ik nu niet ga zeggen: ik blijf bij ADO. Als de clubs eruit komen, kan het snel gaan. En anders niet. Dan blijf ik."
 
 
Wigt weet ook hoe de voetbalwereld in elkaar steekt. Een bijzonder aantrekkelijke transfersom kan ADO niet weigeren. "Nou ja, je weet hoe het werkt. Als een heel goede deal is voor alle partijeen, dan valt het misschien te bespreken."  Een bijzonder aantrekkelijke transfersom gaat ADO niet weigeren. "Nou ja, je weet hoe het werkt. Als het een heel goede deal is voor alle partijen, dan valt het misschien te bespreken." Feyenoord hoopt Mitchell te Vrede in de transfer van Kramer te betrekken, maar een dergelijke deal wijst Wigt van de hand. 
In theorie is het verlengen van Kramers contract ook nog een optie, maar als de spits sportief een stapje hogerop kan zetten, zal hij dat niet nalaten. Celtic zou die stap kunnen zijn, hoewel Kramers voorkeur absoluut bij Feyenoord ligt.
 
 
Een delegatie van de Schotse topclub was afgelopen zaterdag in het Kyocera Stadion om Kramer een helft tegen het Griekse Veria (1-2) te zien spelen. Gisteravond, tijdens het treffen met Real Mallorca, zaten de Schotten er opnieuw. De kans dat ze onder de indruk zijn geraakt, is nihil. Kramer is nog niet fit en speelde daarom onder zijn kunnen. Celtic meldde zich al wel bij Kramers zaakwaarnemer Hakim Slimani, maar heeft nog geen concreet bod uitgebracht.