Datum plaatsing: 25-07-2015 19:02:00

Foto's en verslag: Oefenwedstrijd ADO Den Haag - Veria FC

Zaterdagmiddag speelde ADO Den Haag de eennalaatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Ondanks de zeer slechte weersomstandigheden, er was zelfs een weeralarm met code rood afgekondigd en de omgewaaide bomen lagen her en der op de weg en op het spoor, ging de wedstrijd gewoon door. Helaas moesten veel supporters verstek laten gaan door het slechte weer, maar toch waren er een aantal die hard supporters op het oefenduel afgekomen dat door zware windvlagen werd geteisterd.

ADO Den Haag speelde tegen het Griekse Veria FC dat afgelopen seizoen op de 14e plaats in de hoogste divisie van Griekenland is geëindigd.

ADO Den Haag startte verrassend genoeg met de nog niet helemaal fitte Michiel Kramer en Ruben Schaken in het basiselftal.

ADO begon goed aan de wedstrijd, de eerste echt doelkans in de wedstrijd was al in de tweede minuut voor Roland Alberg die door Aaron Meijers werd aangespeeld, maar de keeper van Veria, Jonatan Lopes Perez, wist de bal over zijn goal te tikken.
Drie minuten later wist Veria echter Martin Hansen te verschalken, waardoor ADO Den Haag al vroeg op achterstand kwam. En alsof dat niet erg genoeg was verdubbelde Sotirios Balafas in de 11e minuut  met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de score.
Daarna kreeg ADO Den Haag meer en meer balbezit en in de 19e minuut leek Roland Alberg na een voorzet van Ruben Schaken de 1-2 in te koppen. Keeper Perez redde in eerste instantie, maar daarna ging de bal toch echt over de doellijn. Scheidsrechter Christiaan Bax kende het doelpunt echter niet toe. ADO Den Haag had het meeste balbezit, en ook de meeste kansen. Met name Bakker en Kramer waren dicht bij een doelpunt, maar ze kwamen niet tot scoren en dus bleef het 0-2, wat ook de ruststand werd.

Na de rust werden er een aantal wisselspelers ingebracht, onder andere voor Kramer en Schaken. Met name Schaken had ondanks de verder, mede door de slechte weersomstandigheden, matige wedstrijd  wel een goede indruk op het publiek achtergelaten.
Aan het spel in de tweede helft zullen we niet al te veel woorden vuil maken. Er waren nauwelijks kansen voor beide partijen. Maar toen toen iedereen dacht dat de wedstrijd al afgelopen was, kreeg ADO Den Haag na een overtreding van de Grieken, een penalty toegekend. Die werd feilloos ingeschoten door Kenji Gorré, zodat de eindstand dan toch nog 1-2 werd.

Volgende week vrijdag wordt het laatste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. ADO Den Haag speelt dan wederom in het Kyocera Stadion. De tegenstander is dan Real Mallorca. De wedstrijd zal om 19.00 uur beginnen en de toegang is wederom