Datum plaatsing: 22-07-2015 22:55:00

Foto's en verslag: ADO verliest in oefenduel van Genclerbirligi

ADO Den Haag speelde woensdagavond de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De wedstrijd werd op het terrein van Laakkwartier tegen het Turkse Genclerbirligi gespeeld.

Michiel Kramer heeft door de transferperikelen trainingsachterstand opgelopen en is nog niet wedstrijdfit, evenals de vandaag door ADO Den Haag aangetrokken Ruben Schaken. Schaken bevond zich daarom onder de toeschouwers, waaronder zich ook Arthur Numan en Aad de Mos bevonden.

Vanavond zou het 'eindoordeel' over de twee proefspelers Saba en Steenvoorden geveld worden. Saba speelde echter niet mee en Steenvoorden kwam  pas het  laatste kwartier in actie.

De Turkse ploeg kwam al snel op voorsprong door een door scheidsrechter Edwin van der Graaf toegekende penalty in de vierde minuut die benut werd door Michel Landel.
ADO Den Haag had het meeste balbezit maar kwam doordat er geen aanspeelpunt was niet aan scoren toe, zodat de rust met 0-1 voor de tegenstander werd ingegaan.

In de tweede helft werd het zeer matige spel dat de toeschouwers tot nu toe voorgeschoteld kregen in deze wedstrijd iets spannender.
In de 61e minuut had Danny Bakker door een vrije trap net buiten de 16 de kans om ADO op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot op het doel van de Turkse doelman Ferhat Kaplan was te zwak.
Tien minuten later was het de beurt aan Marengo, maar de Turkse doelman wist ook nu weer redding te brengen.
Kort nadat Gervane Kastaneer was ingebracht kreeg hij de grootste kans van de wedstrijd, Bij zijn aanval op het doel liep de keeper ver uit en Marengo kon zo doorlopen, maar koos ervoor de bal naar Korte te spelen, die net naast het lege doel schoot.
En als je zelf de kansen niet weet te benutten dan doet de tegenstander het wel..... In de eindfase van de wedstrijd schoot Ahmet Oguz de 0-2 in het net van het doel van Robert Zwinkels.
ADO Den Haag kreeg vlak voor tijd nog een indirecte vrije trap in de 16 meter toegekend na een door de Turkse keeper opgepakte terugspeelbal, maar ook hieruit viel geen doelpunt, zodat de wedstrijd in 0-2 voor de Turkse ploeg eindigde.

Zaterdagmiddag staat er weer een oefenwedstrijd op het programma, dan speelt ADO Den Haag in het eigen stadion tegen Veria FC. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Klik HIER voor de ADOfans adostats statistieken van de wedstrijd tegen Genclerbirligi