Foto's en verslag: ADO Den Haag met moeite langs Scheveningen

Woensdagavond werd op Houtrust het tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld.

Bij Scheveningen kwam ADO Den Haag veel bekende oudspelers op het veld tegen: Michael Ros, Samir El Moussaoui, Leroy Resodihardjo, Jeffrey Rutten en Levi Schwiebbe.

Fraser stelde zoals al bekend nieuweling Kenji Gorré en proefspeler Vitor Saba (lichte griep) niet op.
Ook Martin Hansen en Segun Owobawale behoorden niet tot de slectie. Zoals bekend kampt Mathias Gehrt met een langdurige blessure en Gervane Kastaneer zit bij de selectie voor Oranje onder 19.

In de oefenwedstrijd werden twee spelers getest. Ayrton Pinheiro Victor die in de oefenwedstrijd tegen Laakkwartier 2 maal scoorde en de sinds dinsdag op proef zijnde Matthew Steenvoorden.

In de eerste helft van de wedstrijd werd al gauw duidelijk dat Scheveningen een paar maten groter is dan HVV Laakkwartier en dus kreeg ADO Den Haag met meer weerstand te maken.
Hoewel het Haagse elftal een aantal keren voor het doel van de Scheveningse keeper Sven Wolsheimer opdook, onder andere Victor en Marengo waren dicht bij een doelpunt, kwam het niet tot scoren. De rust werd zodoende met dezelfde stand als de wedstrijd begon ingegaan.

Na de rust werden bij beide teams een aantal wisselspelers ingebracht.
Acht minuten na rust viel dan eindelijk het doelpunt voor de Haagse formatie. Houtkoop wist de bal, op aangeven van de goed spelende Hector Hevel, fraai in het doel te werken.  Daarna was het lang wachten op het volgende doelpunt. Acht minuten voor tijd leek Hevel het tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, maar de bal belandde op de paal.
Even later leek Scheveningen de stand gelijk te trekken, Jeffrey Rutten schoot van ver in het doel van Robert Zwinkels, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.  Vier minuten voor het eindsignaal verdubbelde Giovanni Korte op aangeven van Houtkoop de score: 0-2.

Zaterdag volgt er weer een oefenduel. Dan speelt ADO Den Haag net als afgelopen zaterdag op het terrein van Laakkwartier. Burton Albion is de tegenstander.

Klik HIER voor de ADOfans adostats statistieken van de wedstrijd tegen Scheveningen

En dat we op Scheveningen waren, was goed te merken!

Op het veld kwamen we oude bekenden tegen, maar ook op de tribune. Oud supporterscoördinator Ben Tichem en oud voorzitter Pieter den Dulk
Op het veld kwamen we oude bekenden tegen, maar ook op de tribune. Oud stadionmanager Ben Tichem en oud voorzitter Pieter den Dulk

Kenji Gorré moet nog officieel gepresenteerd worden bij ADO Den Haag en bekeek de wedstrijd vanaf de tribune