volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 16 15 0 1 45
2 AJA 16 14 1 1 43
3 FEY 16 11 2 3 35
4 UTR 16 8 4 4 28
5 AZA 16 7 4 5 25
6 VIT 16 7 4 5 25
7 HER 16 7 2 7 23
8 HEE 16 5 5 6 20
9 VVV 16 5 5 6 20
10 FOR 16 5 4 7 19
11 ADO 16 5 4 7 19
12 EMM 16 4 5 7 17
13 WII 16 4 4 8 16
14 EXC 16 4 4 8 16
15 ZWO 16 4 3 9 15
16 GRO 16 4 2 10 14
17 NAC 16 3 3 10 12
18 GRA 16 3 2 11 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 06-07-2015 08:57:00

Kevin Jansen: 'Ik denk nog iedere dag aan mijn knie'


Het was zondag 18 augustus 2013, rond tien voor drie, toen ADO Den Haag-speler Kevin Jansen verkeerd landde na een onschuldige kopbal in het duel tegen NAC Breda. Wij zijn nu bijna twee jaar verder en dit seizoen moet het seizoen van de comeback zijn.


Middenvelder Jansen heeft afgelopen seizoen natuurlijk wel wedstrijden gespeeld. Hij was er op enkele wedstrijden na, zelf niet echt tevreden over.
 
 
Tekst: Glenn Duijzer
 
 
Zijn humeur heeft er in ieder geval niet onder geleden. De Rotterdammer liep altijd met een glimlach rond op wedstrijddagen. Of hij nu in de basis stond, op de bank of op de tribune zat. Afgelopen zaterdag op het gezellige complex van Laakkwartier, was dat niet anders. Na afloop van de met 1-12 gewonnen wedstrijd sprak Haaglanden Voetbal met Kevin Jansen.
 
 
De eerste wedstrijd van het seizoen zit erop. Viel het mee of heb je de zomer doorgetraind?
"Natuurlijk heb ik de zomer doorgetraind.”
 
 
Vorig seizoen stond in het teken van jouw terugkomst. Viel het terugkeren in de selectie je zwaarder dan je had verwacht?
"In het begin had ik er geen last van. Naarmate het seizoen vorderde, kreeg ik wel last van kleine pijntjes. In de bewuste knie, maar dat blijkt vrij normaal te zijn. Dat is wel jammer. Want het begint goed en dan gaat het toch minder.”
 
 
Is dat ook de reden waarom je hebt doorgetraind tijdens de zomerstop?
"Ik train normaal ook door. Door mijn knie moest ik nu wel extra trainen.”
 
Wij hebben elkaar aan het einde van het vorige seizoen gesproken. Toen gaf je aan dat je niet tevreden was over je eigen prestaties tijdens dat seizoen.
"Dat klopt. Het is frustrerend als je het seizoen goed begint en later minder presteert. Daarmee bedoel ik het seizoen vóór mijn blessure.”
 
 
Heeft het verhaal rondom de Chinese overname afgelopen seizoen invloed gehad binnen de selectie? Wordt daar veel over gesproken binnen de groep?
"Daar is zeker over gesproken. Voor de spelers is het wel iets wat op de achtergrond speelt. Van de details zijn we niet op de hoogte. Wij weten alleen wat in de media bekend is. Wij zijn ook benieuwd naar de verdere gang van zaken. Welk beleid wordt er gevoerd? Zijn er meer financiële middelen beschikbaar? Er werden meer grapjes over de situatie gemaakt dan dat wij er serieus over spraken. Maar er zijn ontwikkelingen. Er komen nu wat (grotere) spelers naar ADO Den Haag, zoals Duplan. Ik hoorde dat Schaken ook in het Kyocera stadion was.”
 
 
Dat is wel weer een Feyenoorder. Zo worden we langzamerhand Feyenoord 2!
"Maar er zijn ook weer een paar spelers weg.”
 
 
Ben je niet bang voor je eigen positie met alle mogelijke nieuwe aanwinsten?
"Volgens mij hebben we nog steeds hetzelfde middenveld als vorig jaar. Op mijn positie zijn nog geen nieuwe namen genoemd. Misschien wel de Braziliaanse proefspeler. Wij zullen het zien. Ik ga voor een basisplaats, net zoals afgelopen seizoenen. Als dat niet is gelukt aan het einde van het seizoen, zien wij wel verder.”
 
 
Vorig seizoen telde niet echt mee. Gaan wij de echte Kevin Jansen dit seizoen weer zien?
"Ik heb vorig jaar een stuk of drie goede wedstrijden gespeeld. De rest was niet slecht, maar niet naar mijn tevredenheid. Daar baal ik zelf van, maar je kunt er niets aan doen. Ik kon er ook niet lang bij stil staan. De week erop moest ik weer spelen. De trainer heeft mij altijd veel vertrouwen gegeven. Hem kan ik niet laten stikken.”
 
 
Zijn er nog momenten dat je aan je knie denkt?
"Ik denk nog dagelijks aan mijn knie. Waar had ik nu kunnen staan, als het niet was gebeurd. Dan vloek ik wel eens in mijzelf. Hoe dan ook, ik ben teruggeworpen in mijn carrière. Ik heb gewoon één jaar gemist. Wat mij betreft heb ik het afgelopen seizoen gemist. Twee hele seizoenen krijg ik niet meer terug.”
 
 
Ga je nu anders een duel aan door die knie? Hoewel je de blessure opliep zonder een duel aan te gaan.
"Klopt. Het gebeurde bij de landing na een simpele kopbal. Sindsdien denk ik wel meer na bij het landen. Ik land nu op twee voeten in plaats van één. Iedereen kan zeggen dat het niet goed is, maar ik win nog steeds genoeg kopduels.”
 
 
Wat ging er dan precies fout bij die landing?
"Eigenlijk ging er niets fout bij de landing. Mijn voet stond verkeerd ten opzichte van mijn knie. Door nu op twee voeten te landen, probeer ik dat te voorkomen. Ik concentreer mij nu veel meer bij de landing.”
 
 
Het stelt eigenlijk niets voor, landen na een sprong.
"Dat klopt, maar voor mij nu wel. Let de volgende keer maar op. Ik land nu op twee voeten. Eigenlijk gaat het om hoe je een luchtduel aangaat. Het afzetten en dat gaat altijd goed.”
 
 
Voetbal is een gevoelssport en dit is daar een voorbeeld van. Ongeacht of het de juiste keuze is. Voor jouw gevoel is bijvoorbeeld landen op twee benen de enige juiste manier.
"Inderdaad. Al gaat het gehele stadion schreeuwen dat ik op één been moet landen, dan land ik nog steeds op twee benen. Dat komt door mijn blessure. Ik blijf het op deze manier doen en voel mij hier goed bij. Bij een duel schiet het niet door mijn hoofd dat het verkeerd kan gaan. Ik ga de duels gewoon aan.”
 
 
Het interview wordt regelmatig onderbroken door Haagse fans die een handtekening willen of met de speler op de foto willen. Wat vind je hier nu van? Al die supporters die wat van je willen?
"Dat is hartstikke leuk. Dit zijn de momenten dat de supporters het veld op mogen en dicht bij ons komen. Normaal is dat onmogelijk in het stadion na een wedstrijd.”
 
 
Hoeveel waarde hecht jij aan een oefenwedstrijd tegen Laakkwartier?
"Niet echt veel waarde. Wij moeten gewoon lekker voetballen en zorgen dat wij niet geblesseerd raken. Een beetje aan de nieuwe jongens wennen.”
 
 
Vitesse speelt bijvoorbeeld geen oefenwedstrijden meer tegen amateurclubs. Is dat de oplossing?
"Dat weet ik niet. Ik vind het altijd wel lekker om er het seizoen mee te beginnen. Stel je begint tegen een club als Vitesse en niet iedereen is fit. Dan kunnen verkeerde inschattingen worden gemaakt. Maar zo’n oefenwedstrijd tegen Laakkwartier is mooi. Lekker weer, veel goals en na afloop de supporters op veld. Hoewel men niet door het resultaat een hoge verwachting van ons moet hebben. Het complex van Laakkwartier ligt midden in een wijk, waar onze supporters wonen. Ik vind dit een leuke wedstrijd bij het begin van ons seizoen.”
 
 
Dan was er nog wat onduidelijkheid omtrent de 0-7.
"Het doelpunt dat aan mij werd gegeven? Dat was een schot van Houtkoop, dat via Korte achter de keeper verdween. De scheidsrechter gaf eerst nog een corner, maar hij zat er gewoon in. Van wie de treffer dan is? Van Houtkoop denk ik.”
 
 
Je was zelf nog wel dicht bij een treffer na een mooie lob?
"Mooie lob? Mooi naast bedoel je………”