De sterspeler van het oefenduel zaterdagavond was onherroepelijk Giovanni Korte die maar liefst 5 maal wist te scoren.

Het was de 15e ontmoeting van beide clubs. Zoals altijd was het goed toeven op het terrein van Laakkwartier.

De wedstrijd werd vanwege de warmte verdeeld in 3 x 25 minuten.
Door de warmte verwachtte het publiek een gezapig partijtje voetbal.

En gezapig leek het ook wel te worden, omdat de Haagse oefenmeester een aantal van zijn vaste spelers moet missen. Van Duinen en Kanon zijn onlangs verkocht en Kramer wacht zijn medische keuring af van zijn nieuwe club, Kastaneer werkt momenteel een stage af bij Oranje onder 19 en Gehrt en Bakker zijn geblesseerd.

Daarentegen waren er 4 nieuwe namen in de opstelling van ADO Den Haag te vinden. Giovanni Korte die na een verhuurperiode aan FC Dordrecht nu voor de Haagse selectie uitkomt, Edouard Duplan, Ludcinio Marengo en de op proef zijnde Ayrton Pinheiro Victor.

De op proef zijnde Victor opende in de vijfde minuut van het eerste gedeelte de score en Alberg wist dat 2 minuten later te verdubbelen.
Daarna had Alberg de kans om het ook nog eens 0-3 te maken, maar de paal stond het doelpunt in de weg.
De thuisploeg bood bijzonder weinig tegenstand zodat de score later in het eerste gedeelte opgehoogd werd door Korte, Alberg en wederom Korte, wat de stand op 0-5 bracht.

Na een korte pauze begon ADO Den Haag aan het tweede gedeelte zonder wisselspelers.
Zo'n tien minuten nadat Kristensen de 0-6 op het scorebord bracht werden de wisselspelers aan beide kanten ingebracht.
Een klein hilarisch moment was daarna toen Kevin Jansen de bal over de lijn van het doel van Laakkwartier schoot en de scheidsrechter die dat niet had gezien een corner aan ADO Den Haag wilde toekennen. Het doelpunt werd alsnog toegekend door arbiter Angelo van Loenen.
Oefenspeler Victor zorgde er voor dat in de laatste minuut van het tweede gedeelte de 0-8 werd ingeschoten.

In het derde gedeelte werd Laakkwartier dan toch nog even gevaarlijk. Ortega verlengde de vrije trap van Verschoor en redde de eer van Laakkwartier: 1-8.
Daarna ging ADO nog even door met scoren. De eindstand werd 1-12 door nog eens drie doelpunten van Korte en een volley van Houtkoop.

Woensdag 8 juli speelt ADO Den Haag het tweede oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om 19.00 uur wordt er in Scheveningen tegen Scheveningen afgetrapt.

Voor de wedstrijddetails van de wedstrijd tegen Laakkwartier kun je HIER op de ADOstats statistieken van ADOfans kijken