volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 16 15 0 1 45
2 AJA 16 14 1 1 43
3 FEY 16 11 2 3 35
4 UTR 16 8 4 4 28
5 AZA 16 7 4 5 25
6 VIT 16 7 4 5 25
7 HER 16 7 2 7 23
8 HEE 16 5 5 6 20
9 VVV 16 5 5 6 20
10 FOR 16 5 4 7 19
11 ADO 16 5 4 7 19
12 EMM 16 4 5 7 17
13 WII 16 4 4 8 16
14 EXC 16 4 4 8 16
15 ZWO 16 4 3 9 15
16 GRO 16 4 2 10 14
17 NAC 16 3 3 10 12
18 GRA 16 3 2 11 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
metronieuws

Datum plaatsing: 25-06-2015 10:46:00

Zuiverloon en Malone houden conditie op peil met WhatsApp en Snapchat


Voetballers als Royston Drenthe, Eljero Elia en Gianni Zuiverloon houden op een moderne manier de conditie op peil. Niet alleen met personal trainers, maar ook via WhatsApp en Snapchat.


"Broertje, je moet me helpen.” Die boodschap stuurde Royston Drenthe in januari vanuit Turkije naar zijn neef Michael Brunswijk, oprichter en eigenaar van eye4sportstalent. De ex-Feyenoorder had zojuist een 2,5-jarig contract getekend bij Kayseri Erciyesspor en wilde snel weer topfit worden. Dus schakelde hij zijn familielid in om aan zijn conditie te werken.
 
 
Brunswijk woont in Rotterdam en was vanwege zijn eigen bedrijf niet in staat om op regelmatige basis naar de Turkse industriestad te reizen. De oplossing was simpel, zegt de personal trainer. "Via WhatsApp en Snapchat stuur ik instructievideo’s naar hem met oefeningen voor zijn core stability, kracht en conditie. Hij pikt het serieus op, want ik krijg talloze filmpjes terug waarin Royston zich in het zweet werkt.”
 
 
TRAPPEN
Eerder nam Brunswijk Eljero Elia, Orlando Engelaar en Gianni Zuiverloon onder handen. Niet alleen via zijn mobiele telefoon, maar ook in levende lijve. Vorig jaar maakten de spelers in de Maastunnel kennis met trainingsmethoden die zij totaal niet gewend waren bij hun clubs. Over de trappen van de voetgangerstunnel rennen, squats tegen met graffiti volgespoten muren doen en stabiliteitsoefeningen afwerken terwijl voorbijgangers rustig voorbij wandelden.
 
 
Het resultaat mocht er zijn. Elia, Engelaar en Zuiverloon voelden zich alsmaar sterker en fitter worden. "Toen heb ik het vertrouwen van topsporters gewonnen”, zegt Brunswijk, die zelf ook een kort verleden als prof heeft. Hij speelde in de jeugd van Excelsior en begin deze eeuw stond hij twee seizoenen onder contract bij eerstedivisionist Top Oss en RKC Waalwijk. "In mijn tijd bij Excelsior heb ik heel veel geleerd van mijn looptrainer Errol Esajas. Nu lees ik veel vakliteratuur en volg ik cursussen om ook mezelf te blijven ontwikkelen en spelers fysiek, mentaal en disciplinair naar een hoger niveau te tillen.”
 
 
LOPEND VUURTJE
Zijn trainingsmethoden gingen al snel als een lopend vuurtje door de sportwereld. De verzoeken om samen te werken druppelden met steeds grotere regelmaat binnen. "Ik ga regelmatig op bezoek bij de voetballers in het buitenland en ik hou contact met ze via WhatsApp, Snapchat en Facebook. Naast Royston en Eljero zijn dat spelers als Boy Waterman, Kemy Agustien en Ryan Donk. Met spelers uit de eredivisie, Jupiler League en Topklasse spreek ik regelmatig af om te gaan trainen.”
 
 
Zoals eergisteren, toen Brunswijk met zijn medetrainer Feroz Haider met Zuiverloon, Dion Malone (beiden ADO Den Haag), Arsenio Valpoort (RKC Waalwijk) en Thierry van der Kooye (FC Lisse) en Waterman (Karabükspor) aan de slag ging. De jongens zijn dolenthousiast over hun personal trainers. "Het zijn andere trainingsmethoden die ik gewend ben”, zegt Van der Kooye. "Elke spier in mijn lichaam wordt sterker door oefeningen die een totaal nieuwe prikkel voor mijn lijf zijn.”
 
 
INVESTERING
Ook de afvaardiging van ADO is tevreden. Malone: "Deze manier van trainen is een investering in mezelf om fit te blijven en beter te worden. In groepsverband komen we bij de club meestal niet toe aan dit soort oefeningen waar ik veel sterker van word en een betere conditie van krijg.” Zuiverloon: "Ik weet wat ik nodig heb om mezelf te ontwikkelen en dat vind ik bij ’Brunsie’.”
 
 
Brunswijk heeft geen contact met de technische staf van de clubs waar ’zijn jongens’ onder contract staan. "De spelers mogen in hun vrije tijd doen wat ze willen. Bovendien profiteren de clubs er van. Die gasten gaan superfit de voorbereiding op het nieuwe seizoen in en blijven ook tegen het eind van het seizoen op dat niveau. Bovendien is de kans op blessures bij hen veel kleiner dan bij voetballers die tijdens de vakantie met een biertje aan de rand van het zwembad hebben gezeten.”
 
 
TENNISKRACHT
Het zijn overigens niet alleen voetballers met wie hij werkt. Ook andere sporters zoals het 17-jarige tennistalent Sem Wensveen zit in zijn ’stal’. "Ik merk dat mijn core heel veel sterker wordt", zegt ze. "Voor mij is dat heel belangrijk omdat ik hier mijn kracht vandaan haal voor mijn slagen.”
 
Intussen houdt Brunswijk elke dag contact met zijn neef Drenthe. En niet alleen om video’s met nieuwe oefeningen te sturen. "Hij belt me vaak om te vertellen hoe het met hem gaat. Er hebben verschillende clubs interesse in hem. Uit welke competitie? De Turkse. Daar wil hij graag blijven, net als bijvoorbeeld Boy Waterman. Er valt daar een fijn zakcentje te verdienen.” Als je fit bent, tenminste.