Datum plaatsing: 15-06-2015 14:22:00

Merencia weer goud waard voor Curacao (+ video)

Vidarell 'Papito' Merencia was vannacht weer goud waard voor Curaçao.

De selectie van Curacao, die onder leiding van Patrick Kluivert aan de kwalificatie voor het WK is gestart, rekende af met Cuba door een doelpunt van de haagse voetballer. De thuiswedstrijd eindigde in 0-0, waardoor de wedstrijd in Havana een moeilijke opgave werd. Nadat Cuba al snel op voorsprong kwam, zorgde Papito na een kwartier voor de 1-1.

De wedstrijd op Cuba eindigde pas vier uur nadat hij was begonnen. In de rust trok een grote onweersbui over het Estadio Pedro Marrero. Daarbij sloeg de bliksem in vlak bij de kleedkamer van het elftal van Curaçao. De wedstrijd werd pas twee uur later hervat.

Gedurende de rest van de eerste helft kreeg het team van Kluivert veel mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de kansen werden niet benut. Een minuut voor rust haalde de Cubaanse keeper Sandy Sanchez Mustelier met een karatetrap een doorgebroken speler van Curaçao neer. Hij kreeg terecht rood en mocht vertrekken.

De tweede helft werd onder zware omstandigheden uitgespeeld. Hevige regen had het veld in een modderbad veranderd. Daar kon Curaçao maar moeilijk mee uit de voeten. Cuba drong nog wel aan met tien man, maar het gelijkspel kwam niet meer in gevaar.

Op 25 juli is de loting voor de derde ronde van de WK-kwalificatie.