Datum plaatsing: 18-04-2015 20:29:00

Verslag en foto's AZ - ADO Den Haag (3-1)

ADO Den Haag heeft zaterdagavond niet weten te winnen in Alkmaar. De rust werd ingegaan met 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft maakte Wilson Eduardo de gelijkmaker. Daarna had ADO Den Haag niet veel meer in te brengen en kreeg het nog 2 doelpunten tegen.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser kon deze wedstrijd niet beschikken over Wilfried Kanon (herstellend van een knie-operatie) en Mathias Gehrt (geblesseerd). Xander Houtkoop zou op de bank beginnen, maar viel tijdens de warming-up geblesseerd uit. Zijn vervanger op de bank werd Tyronne Ebuehi.

ADO Den Haag heeft nog nooit in het in 2006 geopende AFAS-stadion gewonnen en het zou een opsteker zijn voor de Haagse ploeg als er dit keer wel drie punten zouden kunnen worden behaald.

Fraser begon met de gebruikelijke 4-3-3 formatie, waarbij dit keer in de spits geen ruimte was voor Mike van Duinen. In de aanvalpositie stonden nu  Iakovenko, in het centrum Kramer en Wilson Eduardo rechtsbuiten.

Er waren veel Haagse supporters meegereisd, wat een stampend  vol uitvak opleverde dat zich de hele wedstrijd heeft laten horen!

ADO Den Haag begon, onder toeziend oog van oud eigenaar Mark van der Kallen en Paul Beijersbergen, goed aan de wedstrijd, maar toch had de thuisploeg het betere van het spel. Onder andere waren er  kansen voor Aron Johannson, maar doelman Martin Hansen wist zijn doel schoon te houden. Dat lukte echter niet in de 29e minuut toen Gudelj de 1-0 van bijna 30 meter afstand dwars door het midden inschoot.
Een paar minuten daarna kwam AZ goed weg, nadat een AZ-speler in de 16 meter de bal op zijn hand kreeg en de bal eigenlijk op de stip had gemogen.
Vlak voor rust had ADO Den Haag een grote kans op de gelijkmaker toen Iakovenko de bal voor het inschieten had, maar net naast het doel van doelman Esteban plaatste en ook de inlopende Kramer kwam een teenlengte te kort om het doelpunt te maken.

In de eerste minuut na de rust had Bakker de kans om ADO Den Haag op gelijke stand te brengen, maar hij kopte de bal net naast. Vlak erna wist Wilson, na een combinatie met Roland Alberg, AZ-keeper Esteban wel te verschalken: 1-1. ADO kon slechts  zeven minuten van de gelijkstand genieten,  daarna kwam er toch echt het kwaliteitsverschil tussen de selectie van ADO Den Haag-trainer Henk Fraser en die van AZ-trainer John van den Brom naar voren. Luckassen bracht AZ op 2-1 voorsprong en nog geen 5 minuten later maakte Gudelj de beslissende 3-1. Henk Fraser probeerde daarna door wissels (Van Duinen voor Alberg en Kastaneer voor Malone) meer aanval in zijn ploeg te brengen, maar dat mocht niet meer baten. AZ had de smaak te pakken en stond keer op keer weer voor het doel van Martin Hansen, maar verzuimde te scoren. Zodat het bij een 3-1 verlies voor ADO Den Haag bleef.

Volgende week vrijdagavond wacht ADO Den Haag wederom een moeilijke en dus boeiende wedstrijd. Dan speelt ADO Den Haag thuis tegen de nummer 4 op de ranglijst: Vitesse.

ado den haag verliest met 3-1 van AZ Alkmaar