Verslag en foto's Excelsior - ADO Den Haag (2-3)

ADO Den Haag heeft haar eerste uitoverwinning dit seizoen geboekt op een uitverkocht Woudenstein. ADO Den Haag heeft nu een grote stap gezet om de nacompetitie te ontlopen.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser kon over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Alleen Wilfried Kanon is nog herstellende van een knieoperatie. Danny Bakker is nog niet helemaal fit, maar zat wel op de bank.

Bij Excelsior speelden een aantal oude bekenden van ADO. Gino Goutinho staat vanaf dit seizoen in het doel van de Rotterdamse club en Ninos Gouriye komt op huurbasis uit voor de Rotterdammers.

De spelers van ADO Den Haag speelden deze wedstrijd met rouwbanden om vanwege het overlijden van oud ADO doelman, Franks Kok. Het is helaas al de tweede keer dit kalenderjaar dat er met rouwbanden gespeeld werd. Een paar weken geleden overleed oud speler Harry Heijnen.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en leek in de 10e minuut al op voorsprong te komen door een doelpunt van Timothy Derijck, maar omdat Derijck de tegenstander eerst in de rug duwde werd het doelpunt afgekeurd.
Daarna verslapte het spel en leken de zenuwen aan beide kanten de overhand te hebben. Toch was het ADO Den Haag die de ban doorbrak, in de 34e minuut kopte Kramer de bal bij Coutinho in het goal, waardoor ADO Den Haag met een voorsprong de rust in kon gaan.

Na de rust kwam er een totaal ander ADO uit de kleedkamers, maar ook een ander Excelsior. De Haagse ploeg werd vastgezet op eigen helft en kwam een paar keer goed weg door reddingen van Hansen. Maar lang kon men niet overeind blijven tegen de Rotterdamse invasie. In de 59e minuut zette Auassar zijn ploeg op gelijkstand en 4 minuten later was het uitgerekend Gouriye die Excelsior zelfs op voorsprong zette. Vlak voor het haags kwartiertje kantelde de wedstrijd door o.a. het inbrengen van Wilson Eduardo voor Iakovenko en even later Bakker voor Zuiverloon. Gesteund door de massaal meegereisde supporters (uitverkocht uitvak) zette ADO alles op alles en 10 minuten voor tijd kwam ADO Den Haag gelijk met Excelsior door een fraai doelpunt van Roland Alberg die hij met een boog in de verre hoek buiten bereik van Coutinho schoot: 2-2
Diep in blessuretijd kreeg ADO Den Haag het dan toch voor elkaar: Kramer kon na een mooie voorzet van Wilson Eduardo de 2-3 inkoppen.  Wat ADO Den Haag de eerste uitwinst en de broodnodige 3 punten opleverde. ADO Den Haag passeerde door deze overwinning Excelsior op de ranglijst waardoor ADO in de strijd voor een veilige plek iets meer lucht heeft.

Michiel Kramer staat door de twee doelpunten die hij deze wedstrijd maakte nu op 16 doelpunten dit seizoen en dat levert hem een gedeelde  tweede plek in de ranglijst van topscorers op.

Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan speelt ADO Den Haag thuis tegen FC Utrecht die vandaag verrassend de landskampioen op 1-1 heeft gehouden.

Excelsior Rotterdam ADO Den Haag 2-3

Xander Houtkoop had wederom een camera weten te bemachtigen

Zie ook de sfeervideo: Een gezellig middagje Woudestein: Excelsior - ADO Den Haag