Datum plaatsing: 22-03-2015 19:08:00

Verslag en foto's: ADO weet net niet te stunten in Amsterdam: 1-0

ADO Den Haag heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de uitwedstrijd tegen Ajax. Het leek er lang op dat ADO de hoofdstedelingen op een gelijk spel kon houden, maar een eigen doelpunt van de net ingevallen Xander Houtkoop zorgde alsnog voor een domper 1-0

ADO Den Haag speelde de wedstrijd met rouw banden vanwege het overleiden van oud speler Harry Heijnen afgelopen week.

Vooraf had Fraser zitten denken aan een aanvallend middenveld met de gemotiveerde Gehrt op het middenveld. Uiteindelijk koos Fraser toch voor defensieve zekerheid en stond Malone gewoon in de basis.

De wedstrijd zelf was eigenlijk niet om aan te gluren vanuit 'neutraal' opzicht. Ajax kon geen tempo maken en ADO vond dat wel best en bleef redelijk makkelijk overeind. Kansen waren er eigenlijk niet te noteren. Ajax had dan wel veel balbezit, maar kon er maar weinig mee.
ADO Den Haag kon daarentegen zo af en toe aardig aan de bal blijven en de Arena - die opvallend veel lege plekken vertoonde- begon al snel te morren. De enige kans voor ADO was er een vlak voor rust: Wilson kwam mee op, maar besloot vanuit een moeilijke positie zelf te schieten, waar Kramer volledig vrij kwam inlopen. In de extra tijd voorkwam Hansen de 1-0 van Ajax toen een vrije trap van Ajax werd aangeraakt, maar Hansen dus miraculeus de bal wegwerkte.

In de tweede helft ging Ajax wel wat meer op zoek naar de openingstreffer, maar het bleef fantasieloos, tempoloos en slaapverwekkend. Wij hagenezen hadden er natuurlijk geen moeite mee, maar de gemiddelde bezoeker in de Arena had er een andere mening over.
Juist toen de wedstrijd definitief op een gelijkspel uit leek te draaien, was het Kevin Jansen, die nog geen bal geraakt had die de bal achter zijn eigen keeper werkte. Dat die bal daar kwam was overigens betwistbaar. De overtreding (en de gele kaart) die van Duinen volgens de scheidsrechter maakte, zorgde ervoor dat zij een vrije trap konden nemen. De vrije trap was wat ons betreft onterecht, de gele kaart ook en de goal had dus anders wellicht niet gevallen. Overigens willen we er geen gewoonte van maken, maar in deze wedstrijd was de scheidsrechter van mening dat Ajax geen overtreding kon maken en ADO uiteraard wel. Het was om moe van te worden.
Maar goed. Niet wijzen, zelf punten pakken is het credo. En ADO deed in de laatste tien minuten er nog alles aan. Het wist Ajax terug te dringen en tot in de laatste seconde kreeg ADO kleine kansen om de gelijkmaker te maken. Het zat er echter niet in en dat was toch een domper. Toch zijn er pluspunten. Er werd hard gewerkt, goed gedisciplineerd gespeeld en toen ADO eenmaal op zoek ging naar de goal, bleek dat het wel degelijk gevaarlijk kon worden. Wat ons betreft dus volgende week: zelfde arbeidsethos en iets aanvallender spelen, dan komt het vast goed.

Over twee weken speelt ADO de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior. Dat is weer een wedstrijd die erom gaat. Laten we dat uitvak uitverkopen en onze mannen naar de overwinning schreeuwen.