Datum plaatsing: 13-03-2015 22:47:00

Vrouwenvoetbal: verslag en foto's: ADO door naar halve bekerfinale

Het vrouwenteam van ADO Den Haag heeft vrijdag de kwartfinale bekerwedstrijd gewonnen door winst in eigen huis tegen PEC Zwolle.

De competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle had ADO Den Haag uit met maar liefst 1-9 gewonnen. Toch hield trainer Marcel Valk de vrouwen uiteraard voor dat een bekerwedstrijd toch wel wat anders is. Iets wat de Haagse vrouwen goed ter harte namen.

Al bleef het scoren in de eerste helft lang uit. ADO Den Haag had wel genoeg doelkansen. Franca van de Kuilen, Lineth Beerensteyn en Renate Jansen kwamen veelvuldig voor het doel van de Zwolse doelvrouw Nadja Olthuis, maar wisten de kansen steeds net niet af te maken. En zoals dan vaker gebeurt, valt het doelpunt dan net uit 1 kans bij de tegenstander. In de 33e minuut wist Zwolle uit een corner te scoren. Even later dacht ADO de gelijkmaker te scoren, maar scheidsrechter Van Loenen keurde het doelpunt af wegens buitenspel.
Vijf minuten later was het dan wel raak. Via een afstandschot van Marelle Worm kwam de bal op de lat van het Zwolse doel en Renate Jansen tikte de bal in het net: 1-1.
Net voor rust kreeg ADO Den Haag een penalty mee omdat de tegenstander Lineth Beerensteyn in de 16 neerhaalde. Franca van de Kuilen benutte de penalty goed, waardoor de rust met de voorsprong van 2-1 kon worden ingegaan.

FC Zwolle begon na de rust aanvallend, en de Haagse doelvrouw Jennifer Vreugdenhil moest een keer reddend optreden. Daarna counterde Lineth Beerensteyn over het veld, maar werd net buiten de 16 neergehaald. Zwolle moest daarna met 10 speelsters verder, want de overtreder kreeg rood.  Uit de vrije trap die daarop gegeven werd kwam de bal op de lat. Daarna kopte Lineth Beerensteyn uit een corner die daarop volgde de 3-1 binnen. Op slag van het Haags kwartier bouwde Renate Jansen de voorsprong uit tot 4-1 en vijf minten later werd het zelfs nog 5-1 door een doelpunt van de ingevallen Vesna Veltrop.

ADO gaat door deze overwinning  door naar de  halve finale. De andere kwartfinales worden zaterdag gespeeld, waarna de loting voor  de halve finales plaats zal vinden.