volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 07-03-2015 17:33:00

ADO Den Haag kan weer een stap richting (lijfs)behoud zetten


Sterke reeks in eigen huis is steun in de rug


door Daniël Dwarswaard
 
 
Ondanks de bestuurlijke crisis is ADO Den Haag sportief aan een historische reeks bezig. Al acht thuiswedstrijden op een rij zijn de Hagenaars ongeslagen, de beste reeks sinds 36 jaar. En vanavond speelt ADO wéér in eigen huis, tegen Heerenveen. Belangrijker nog: bij winst zetten de Hagenaars een reuzenstap op weg naar lijfsbehoud.
 
 
Michiel Kramer moet even over de vraag nadenken. De hint dat hij tijdens die bewuste wedstrijd met een schitterende kopbal scoorde is genoeg om het juiste antwoord te roepen. AZ, op zaterdagavond 17 september (2-3). Ja, toen verloor ADO voor het laatst een thuiswedstrijd in de eredivisie. Eigenlijk een rare statistiek als je bedenkt dat de Hagenaars heel het, seizoen al angstig naar beneden kijken, richting die verafschuwde degradatiestreep.
 
 
Kijk naar de dramatische uitreeks (nog geen overwinning geboekt) en de huidige veertiende plaats in de stand is verklaard. Maar die imposante serie in eigen huis: ADO speelde twaalf keer in het Kyocera Stadion, zes keer werd gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en pas twee keer verloren. Van AZ dus en ook de openingswedstrijd tegen Feyenoord.
 
Volgens Kramer is de ongeslagen thuisreeks ook binnen de selectie een item. "Ja, daar hebben we het wel over", zegt de clubtopscorer. "Het is toch wel bijzonder dat zo'n reeks sinds eind jaren zeventig niet meer is voorgekomen." Nu staan er met eerst Heerenveen en een week later Heracles weer twee thuisontmoetingen voor de deur. Kramer: "twee wedstrijden waarin we een heel goede stap op weg naar lijfsbehoud kunnen zetten."
 
 
Juist vanwege de goede ervaringen op het eigen kunstgras geeft het programma vertrouwen. "Je merkt dat er ook onder het publiek iets ontstaat door die reeks. De steun is dit seizoen in veel wedstrijden geweldig geweest," ondervindt Kramer. „Zeker de laatste maanden. Tegen Excelsior en Go Ahead Eagles speelden we thuis gelijk. Dan verwachten de mensen meer. Maar de recente overwinningen op bijvoorbeeld FC Twente en PEC hebben ons goed gedaan."
 
 
Kramer moet wel lachen om de titel "Keizer van het Haags kwartiertje" die de lange spits inmiddels draagt. Hij heeft patent op late, zeer kostbare treffers die het aloude Haags kwartier nieuw leven hebben ingeblazen. Vorig weekend tegen FC Groningen haalde hij de slotfase van de wedstrijd echter niet. Sterker, in de rust bleef Kramer geblesseerd achter. Last van de hamstrings.
 
 
Een test met fysiektrainer Nol Hornix verliep goed en gisteren trainde Kramer gewoon weer mee. "Ik kan spelen, gelukkig," zegt hij. Daarom kiest trainer Henk Fraser zeer waarschijnlijk voor dezelfde elf namen als vorige week. De Oekraïense aanvaller Aleksandr Iakovenko is weliswaar hersteld van een enkelblessure, maar hij start vermoedelijk op de bank.
 
 
De imposante thuisreeks is voor Fraser een leuk feitje, maar voor hem is het resultaat de komende wedstrijden vanzelfsprekend veel beIangrijker. In Den Haag weet iedereen: als de wedstrijd vanavond geen punten oplevert, wordt de druk op de ontmoeting met Heracles alleen maar weer groter.
 
Fraser: "Als wij vanavond weer zo worden gesteund als de afgelopen weken geeft dat extra energie. Wij zitten nog steeds in de situatie dat niets gespeeld is. Onze overlevingstocht is nog lang niet ten einde."