Datum plaatsing: 21-02-2015 22:33:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag in slotseconden langs PEC Zwolle

ADO Den Haag speelde zaterdagavond wederom een thuiswedstrijd. Vorige week zaterdag wist ADO thuis 3 punten in de wacht te slepen tegen NAC.

ADO Den Haag had uit de laatste 3 wedstrijden, waarvan 2 thuisduels, 7 punten weten te behalen. Daarentegen had PEC Zwolle haar drie wedstrijden op rij verloren.  Dus dat gaf de ADO supporters moed. Het stadion was dan ook nagenoeg uitverkocht.

PEC Zwolle Trainer Ron Jans kon niet over drie spelers beschikken, waaronder de geschorste Stef Nijland.

Voor ADO Den Haag waren Bakker en Iakovenko (enkelblessure) niet inzetbaar.
Verrassend genoeg moest de kampioen van de Africa Cup, Wilfried Kanon, op de bank beginnen.

ADO Den Haag had in de eerste helft de touwtjes in handen en kon een aantal kansen creeren, maar de van Feyenoord gehuurde doelman Hahn wist zijn reputatie van  uitstekende keeper waar te maken door keer op keer redding te brengen.  Zwolle kon een aantal keren met Lukoki op de vleugel dicht bij het doel van Martin Hansen te komen.
Maar het was ADO Den Haag dat aan het eind van de eerste helft op voorsprong kwam. Uit een korte, door Alberg genomen, corner speelde Kristensen de bal terug op de ondertussen ingelopen Alberg, die inschoot. Via het been van Brama belandde de bal in de verre hoek, buiten het bereik van Hahn: 1-0, kort daarna werd de rust ingegaan.

Zwolle had overigens al in het begin van de wedstrijd noodgedwongen moeten wisselen omdat Becker geblesseerd was geraakt, het nog even geprobeerd had, maar toch het veld moest verlaten voor Saymak.

De tweede helft begonnen beide teams met dezelfde spelers als waarmee de rust was ingegaan.
Een kwartier na rust verdubbelde Wilson Eduardo de stand voor ADO Den Haag. Na een afgeslagen aanval van Zwolle wist Meijers een lange pass te geven op Eduardo die de Zwolse verdediging op het verkeerde been zette, naar binnen draaide en de bal in de korte hoek schoot: 2-0.
ADO Den Haag liet daarna de touwtjes vieren en spoorde Ron Jans zijn team aan op druk te zetten op de Haagse verdediging. Ondanks het goede verdedigende werk wist Rienstra in de 72e minuut van afstand de aansluitingstreffer te maken: 2-1.

ADO ging op zoek naar een grotere voorsprong en leek die ook te verdienen en te krijgen, maar ook de Zwollenaren roken bloed en wisten in de eerste minuut van de drie minuten blessuretijd de gelijkmaker op het scorebord te zetten: 2-2. Fraser wilde overigens vlak het begin van de blessuretijd Kasteneers in het veld te brengen, maar toen de 2-2 viel besloot hij de wissel niet door te voeren.

De Haagse spelers zakten door de late gelijkmaker  bijna door de grond heen, maar wisten zich toch nog op te richten en zetten nog 1 keer druk op de goal. Een voorzet van Wormgoor op Alberg miste die speler volkomen, maar goudhaantje Kramer wist de bal tot groot genoegen van de ruim 13.000 aanwezigen in te tikken: 3-2! ADO's derde doelpunt van de avond en voor Kramer zijn 14e doelpunt van dit seizoen, waardoor hij naar de tweede plaats op de ranglijst van de topscorers stjgt.

Het team van Fraser lijkt net als vorig seizoen pas na de winterstop op gang te komen, wat er hopelijk toe leidt dat volgende week FC Groningen het onderspit delft van het Haagse team.

Voor de wedstrijd werd het logo en de naam van de nieuwe supportersvereniging bekend gemaakt