Datum plaatsing: 04-02-2015 21:37:00

Verslag en foto's : ADO Den Haag met Haagse Bluf langs FC Twente

In de eerste thuiswedstrijd na de 110-e verjaardag van ADO Den Haag, wist ADO Den Haag met nieuw elan zijn eerste wedstrijd van 2015 te winnen. FC Twente werd met 2-0 verslagen.

Het stadion zat praktisch vol voor de wedstrijd tegen FC Twente. Ondanks de teleurstellende resultaten, waren velen te porren voor een midweekse wedstrijd. Achteraf bleken vooral de thuisblijvers ongelijk te hebben gekregen. Zij misten een strijdend ADO Den Haag die af en toe ook nog aardig voetbal op de mat legde.

FanSupport had mooi uitgepakt. De kunstenaars waren weken intensief bezig geweest om de schitterende spandoeken te maken! Met name voor op de Haaglanden Tribune was een prachtig spandoek gemaakt.

ADO startte met zijn twee nieuwe huurlingen in de basis. Kramer was nog geblesseerd en de al weken zwak spelende Kevin Jansen moest zijn plek opgeven.Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat ADO deze wedstrijd met het haar op de tanden speelde. En doordat ADO met Edurardo en Jakovenko op de vleugels 4-3-3 speelde en het veld daadwerkelijk breed wist te houden, was ADO Den Haag dreigend.
Daar moet wel bij vermeld dat de eerste kans voor FC Twente was. Na nog geen minuut kreeg het een vrije trap op de rand van 16 meter, die tegen de lat werd geschoten.

Nadat ADO al een paar keer dreigend was, was het Jakovenko die de ban brak in de 13e minuut. Hij reageerde goed op een steekbal en schoof de bal onberispelijk onder de keeper door: 1-0. Een prachtig begin natuurlijk en het startsignaal van een wedstrijd die alle kanten opging. FC Twente was wel beter en had wat meer balbezit, maar creeerde eigenlijk weinig kansen. ADO stond klaar voor de counter, maar wist zowat voor het eerst dit seizoen ook zo af en toe tot aanvallen en druk te komen. Met de onvermoeibare Mike van Duinen als aanjager, hadden de verdedigers en keeper van FC Twente het knap lastig.

In de tweede helft had ADO het vooral het eerste kwartier lastig. FC Twente zette een tandje bij en overklase voetballend ADO Den Haag soms. Maar inzet en enthousiasme maken veel goed en door hard te werken, speelde ADO Den Haag zich rustig onder de druk uit. Het publiek zag en voelde de inzet en er heerste een prima sfeer en het gevoel dat 'het kon'. En zo kwamen ook de kansen. Mike van Duinen kreeg twee prachtige kansen, maar dito keeperswerk zorgde ervoor dat het lang 1-0 bleef. FC Twente speelde steeds rommeliger en had zijn grootste kansen in de counter. Tot drie keer toe speelde het die verkeerd uit, waardoor veelbelovende aanvallen niets werden.

En toen zelfs Derijck geen eigen doelpunt maakte ;) kwam de overwinning dichtbij. En nadat Alberg in de 91e minuut de 2-0 mocht inschieten uit een penalty was het feest in Den Haag. Als ADO de komende twee wedstrijden tegen Dordrecht en NAC ook goed doorkomt, kan het wat afstand nemen van de onderste plekken. Vandaag zijn bonuspunten. We hebben ADO zien strijden, goed zien voetballen en drie punten zien halen. Maar een verlies tegen FC Dordrecht aanstaande zaterdag zet deze wedstrijd in volledig ander perspectief. Dus zaak om op te laden en de punten op de Krommedijk op te gaan halen!