Datum plaatsing: 01-02-2015 15:07:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag ook op verjaardag in de Kuip onderuit

ADO Den Haag heeft op haar 110e verjaardag niet weten te stunten. Feyenoord wist in de Kuip met 2-1 te winnen. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond niet plaats op het veld, maar er omheen. De 850 meegereisde fans, waren de vocale winnaars van de wedstrijd.

ADO Den Haag hoopte een beetje tegen beter weten in. Feyenoord is in vorm, heeft zelfvertrouwen en is in de Kuip altijd al moeilijk te verslaan. ADO  startte zonder de gehuurde Wilson en moest leidzaam toezien dat Feyenoord direct het initiatief nam.

Na een paar minuten was het Kazim Richards die een eerste boodschap afgaf: hij schoot een metertje naast het goal. ADO kreeg de bal niet naar elkaar overgespeeld en werd ver teruggedrongen. Over de middellijn wist het nauwelijks te komen.
Na een minuut of acht, werden de haagse dromen al aan flarden geschoten. Lex Immers, uiteraard, kroop slim voor zijn man en schoot de bal achter Hansen in. Wel een haagse goal dus, maar voor de verkeerde ploeg.

Het gaf het perfecte uitagangspunt voor Feyenoord. Zij konden rustig doorgaan met aanvallen en moesten alleen maar opletten om niet in een counteraanval te geraken. ADO was echter zo aan het klungelen dat het daar nauwelijks aan toe kwam.
Twintig minuten later was het afgelopen.
Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het kan blijkbaar elke keer nog gekker. Timothy Derijck wist zijn derde eigen doelpunt van het seizoen binnen te prikken. Er zijn nog twee mensen ooit die dat voor elkaar hebben gekregen in de Eredivisie, maar die hebben vast niet in hetzelfde seizoen ook nog twee penaltys veroorzaakt en twee keer rood gekregen. Timothy Derijck dus wel.
Maar laten we niet de schuld aan hem geven. Ook Zuiverloon lijkt elke wedstrijd slechter te gaan spelen en Wormgoor maakt toch ook verre van een stabiele indruk.

Met 2-0 werd de rust behaald en het wachten was op de derde goal van Feyenoord. Toch gebeurde dat niet. Mike van Duinen wist na twee minuten met zijn hoofd knap de 2-1 in te knikken. Dat is de eerste keer dit seizoen dat ADO een doelpunt scoort vanuit een spelhervatting. Vervolgens werd het - geheel tegen de verwachting in- ineens spannend. Feyenoord ging een beetje leunen op twee gedachtes (doorgaan met aanvallen of verdedigen) terwijl ADO niks te verliezen had. De wedstrijd werd daardoor niet goed en Feyenoord hield zelfs gewoon het overwicht. Maar de spanning zat in de lucht. Uiteindelijk hield Feyenoord toch -terecht- drie punten over aan de wedstrijd. En moet ADO weer door.
Woensdag staat de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente op het programma. De punten vandaag waren niet vooraf meegerekend. Die van woensdag eigenlijk ook niet, maar de druk komt er wel weer verder op te zitten.

Toch nog een pluspuntje. Eindelijk weer eens een lekker vol uitvak, die de Kuip zoals altijd vocaal overstemde. Maar goed, dat is al jaar in jaar uit vooraf een gewonnen wedstrijd ;)

Het Kampioenschap van Zuid Holland gaat dit jaar naar Feyenoord. Volgend jaar hopen we op revanche!