volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 16-01-2015 13:31:00

'Duinen' moet het doen bij absentie Kramer.


Kramer is morgen geschorst, Van Duinen speelt tegen Cambuur in de spits. Kramer is morgen geschorst, Van Duinen speelt tegen Cambuur in de spits. "Daar heb ik wel zin in."


door Daniël Dwarswaard
 
Met de geschorste Michiel Kramer op de tribune begint ADO Den Haag zaterdagavond tegen Cambuur. Daardoor mag Mike van Duinen weer eens zijn favoriete positie op het veld innemen. Hoe sterk is ADO zonder de topscorer van de eredivisie?
 
 
"Elk team heeft spelers nodig die een wedstrijd kunnen beslissen", zegt Henk Fraser. "Dat kan Kramer, maar 'Duinen' ook." Met een grote lach op zijn gezicht na een dolletje met de verzorger stapte Mike van Duinen na de regenachtige training gistermiddag het veld af. De 24-jarige Hagenaar oogt ontspannen en heeft zin in de hervatting van de competitie.
 
De wedstrijd morgenavond tegen Cambuur gaat weer om 'het echie' en bovendien start Van Duinen weer eens centraal in de spits, zijn favoriete positie. "Daar heb ik wel zin in", zegt hij.
 
Van Duinen verkaste dit seizoen naar de zijkant. Hij moest genoegen nemen met een rol waarin hij vooral in dienst van het elftal én Michiel Kramer speelde. 
Van Duinen klaagde niet en offerde zich op, ook omdat zijn teamgenoot naast hem een killer voor de goal bleek. Maar toegegeven, nu Kramer een keer geschorst is, neemt hij maar wat graag het vrijgekomen plaatsje over. 
"Natuurlijk is dat fijn", vertelt Van Duinen. "Iedereen weet dat daar mijn voorkeur ligt. Als je een periode elke week in de spits speelt, voelt alles automatisch aan. Nu ontbreekt het ritme, maar ik ben het zeker nog niet verleerd, merkte ik al tijdens de trainingen."
 
 
Voor trainer Henk Fraser wordt het interessant om te zien hoe zijn team omgaat met de afwezigheid van de topscorer. Zijn 11 doelpunten in de eerste seizoenshelft betekende de helft van de totale productie van het team. De enorme inbreng in het doelpuntentotaal roept zelfs de vraag op wat het team zou zijn zonder de treffers van Kramer.
 
Maar, roepen de spelers al maanden in koor, de doelpunten van Kramer zijn óók de verdiensten van het gehele elftal en ook als hij wegvalt of minder in vorm is moeten we er staan. Tegen Cambuur kan ADO zich bewijzen zonder de topscorer.
 
 
"Elk team heeft spelers nodig die een wedstrijd kunnen beslissen", zegt Fraser. "Dat kan Kramer, interessant om te zien hoe zijn team omgaat met de afwwezigheid van de topscorer. Zijn 11 doelpunten in de eerste seizoenshelft betekende de helft van de totale productie van het team. De enorme inbreng in het doelpuntentotaal roept zelfs de vraag op wat het team zou zijn zonder de treffers van Kramer.
 
"Maar", roepen de spelers al maanden in koor, "de doelpunten van Kramer zijn óók de verdiensten van het gehele elftal en ook als hij wegvalt of minder in vorm is moeten we er staan."Tegen Cambuur kan ADO zich bewijzen zonder de topscorer.
 
 
"Elk team heeft spelers nodig die een wedstrijd kunnen beslissen", zegt Fraser. "Dat kan Kramer, maar 'Duinen' kan dat ook", Met de diepgang van Van Duinen in de spits speelt ADO wel een iets ander spelletje. Fraser: "Mike is in staat meer druk te zetten op de tegenstander, agressie zou ik het bijna willen noemen. Hij is veel 'onderweg' en je kunt hem daarom iets meer 'weg steken'. Kramer kiest daarin meer zijn momenten, maar heeft zijn lengte weer mee."
 
 
Fraser hoopt zich te revancheren voor de slechte eerste seizoenshelft. De trainer zet zijn mannen op scherp. Zo zijn de doelpunten van Kramer niet heilig, blijkt. "Ik word niet geacht op dit moment te kijken naar wat ik het liefst zou willen. Als Mike er drie in schiet, dan ga ik niet wisselen. Dat lijkt mij niet meer dan logisch. Aan de andere kant kijk ik ook naar ontwikkeling. Ik vind het ook belangrijk dat je voor het team van waarde bent. Als Mike erg goed
speelt, kan dat voor mij al reden zijn niet de zaak niet één, twee, drie te veranderen. Dat is niet alleen afhankelijk van de doelpunten."