volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 18 16 1 1 49
2 AJA 18 15 2 1 47
3 FEY 18 11 3 4 36
4 VIT 18 8 5 5 29
5 AZA 18 8 4 6 28
6 UTR 18 8 4 6 28
7 VVV 18 7 5 6 26
8 HER 18 8 2 8 26
9 WII 18 6 4 8 22
10 HEE 18 5 6 7 21
11 FOR 18 5 5 8 20
12 ADO 18 5 5 8 20
13 GRO 18 5 3 10 18
14 ZWO 18 5 3 10 18
15 EMM 18 4 6 8 18
16 EXC 18 4 4 10 16
17 NAC 18 4 3 11 15
18 GRA 18 4 3 11 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 30-12-2014 10:11:00

2014: Een jaar ADO Den Haag in Ooievaarsvlucht


2014 was een bewogen jaar voor ADO Den Haag met hoogte-, maar ook dieptepunten.


ADOfans.nl maakte een kort overzicht en zoals dat alleen in Den Haag  kan, is dat in Ooievaarsvlucht.
 
 
Januari
Het eerste dieptepunt voor de club was dat de laatste resten van het Zuiderpark Stadion er aan moesten geloven. In januari worden zowel de oude gracht, die voor de Noord tribune lag, als de Zuid tribune met de grond gelijk worden gemaakt.
 
ADO Den Haag staat na 19 speelrondes met 17 punten op de 18e en dus laatste in de eredivisie. Maar de club sluit de maand januari positie af door verdiend de thuiswedstrijd tegen Feyenoord te winnen. Die wedstrijd werd tevens gebruikt om de 25-jarige vriendschapsband tussen de supporters van ADO Den Haag en Juventus te vieren.
 
 
 
 
Februari
Onder trainer Maurice Steijn heeft ADO Den Haag niet best gepresteerd. Van de 94 wedstrijden onder Steijns leiding gingen er 46 verloren, speelde men 23 maal gelijk en werd er 25x gewonnen. Het 0-3 verlies thuis tegen Heracles kost Steijn zijn baan.  5 februari hoort hij  op de parkeerplaats van jet Kyocera stadion van directeur Piet Jansen dat hij later te horen zal krijgen dat hij ontslagen zal worden. Assistent trainer  Henk Fraser neemt het over van Steijn. Ook materiaal man André van Es krijgt te horen dat men na ruim 25 jaar geen gebruik meer van zijn diensten wil maken. 
 
 
Op aandringen van ADOfan Hans de Jonge besluiten Jan Knijnenburg en wethouder Karsten Klein dat naast de Kassahuisjes, die door een geslaagde geldinzamelactie van ADOfans.nl zullen verhuizen naar het Forepark, ook de muur met graffiti van Aad Mansveld gered zal worden van de sloop. De bedoeling is om deze muur later in de nieuwbouw van de sportcampus op te nemen. De muur wordt tijdelijk bij Knijnenburg opgeslagen.
 
 
 
Maart
ADO Den Haag speelt onder trainer Henk Fraser compacter en weet uit 7 wedstrijden 13 punten te halen en van de 18e naar de 13e plaats op de ranglijst te klimmen.
 
De KNVB start een vooronderzoek naar een trappende beweging die Coutinho in de wedstrijd uit tegen RKC op oud ADO Den Haag speler Romeo Castelen gemaakt zou hebben en die scheidsrechter Bas Nijhuis niet gezien zou hebben. De KNVB eist 4 wedstrijden. Maar de foto die ADOfans.nl van het incident heeft toont onomstotelijk aan dat Nijhuis het wel gezien heeft en de KNVB spreekt Coutinho vrij.
 
 
 
April
Een zeer emotionele wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Oud ADO-speler Harry Heijnen is bij die wedstrijd aanwezig en wordt door zijn oud ploeggenoot Rene Pas naar het veld gebracht waar hij nog één keer door zijn fans wordt toegejuicht. Op de Noordtribune hangt een spandoek met daarop de tekst “Harry Heijnen voor altijd een Hagenees”. ADO Den Haag  wint de wedstrijd met 4-1. 
 
Het Chinese bedrijf Dong Dao wordt  gepresenteerd als nieuwe sponsor van de jeugdopleiding.
 
De speelsters die in 1955 bij de eerste Haagsche Vrouwenvoetbal Vereniging speelden zijn te gast bij een wedstrijd van de dames van ADO Den Haag.
 
 
 
 
Mei
In de laatste 12 wedstrijden  van het seizoen haalt ADO Den Haag 23 punten en ADO Den Haag sluit het seizoen af met winst uit tegen Cambuur en een 9e plaats op de ranglijst. Op verzoek van Harry Heijnen is het spandoek dat voor hem in april op MiddenNoord hing naar zijn woonplaats Venlo gestuurd en trots poseert de zieke oudspeler er mee in de tuin van de flat waar hij woont.
 
 
Het voetbalseizoen is afgelopen en het Kyocera stadion wordt tijdelijk overgedragen aan de Hocky dames en heren voor de WK-hockey.
 
 
Juni
Na lang wachten worden in juni de voorbereidingen getroffen om de ADO Kassahuisjes te kunnen verplaatsen. 
 
Juni is de maand van de transfers. Tot  groot verdriet van alle ADOfans verkast Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag naar  FSV Frankfurt. Ook Holla en Couthino verlaten ADO Den Haag en worden Martin Hansen, Xander Houtkoop en Thomas  Kristensen door ADO Den Haag aangetrokken.
 
Het WK hockey is een ongekend succes de Oranje Dames worden wereldkampioen en de heren “slechts” tweede.
 
Het grootste nieuws deze zomer is  dat een Chinees bedrijf ADO Den Haag  voor ruim 8 miljoen euro wil overnemen van Mark van der Kallen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli
Na lang wachten en vele uren voorbereiding is het dan zo ver:  onder grote belangstelling van de regionale en landelijke pers worden de ADO Kassahuisjes dan eindelijk vanuit het Zuiderpark naar het Forepark verhuisd. Op de Open Dag van ADO Den Haag worden ze feestelijk geopend.
 
 
 
Algemeen directeur Piet Jansen stapt op, als reden voor zijn ontslag geeft hij de Chinees overname. 
 
Vrouwencoach Sarina Wiegman maakt de meer dan verdiende stap naar de KNVB waar zij assistent bondscoach van het nationale vrouwenteam wordt.
 
 
 
Augustus
ADO Den Haag speelt haar oefenwedstrijden, maar tot verbazing van iedereen wordt er maar 1 wedstrijd op het terrein van Laakkwartier gespeeld en deze is dan ook niet zoals de aloude traditie is tegen Laakkwartier zelf.
 
De nieuwe eigenaar Hui Wang spreekt met het bestuur en supporters van ADO Den Haag en stelt iedereen gerust: Er gaat niets aan de clubcultuur en het logo van de club veranderen.
 
10 augustus begint ADO Den Haag  de competitie thuis tegen Feyenoord en verliest in de slotseconden met 0-1 van de Rotterdammers.
 
Er zijn nog meer transfers: zo komt oud ADO Den Haag speler Timothy Derijck terug van PSV  en gaat Buwalda naar VVV waar Maurice Steijn trainer is geworden.
 
 
 
September
Maarten Fontein wordt aangesteld als nieuwe directeur, wat tot veel onrust leidt binnen de club. Net als andere berichten rond de overname door de “Chinees” en zijn adviseur Chun Li.
 
Mark van der Kallen laat weten dat er nog een partij is die de club van hem wil overnemen, maar wie dat is komt nooit naar buiten.
Voetbaltechnisch gaat het ook niet top met de club er  is dit seizoen tot nu toe  pas 1 wedstrijd gewonnen en de club staat  15e in de eredivisie.
 
In de tweede ronde van de beker wordt ADO Den Haag uitgeschakeld door het in de Jupiler League spelende Almere City. In de verlenging werd de stand 2-2. In de daarna volgende strafschoppenserie wist ADO Den Haag geen één strafschop te benutten. 
 
 
 
Oktober
ADO Den Haag kampte al een tijdje  met langdurig geblesseerde spelers, o.a. Kevin Jansen en Danny Bakker,  maar de ziekenboeg loopt langzaam leeg. 
 
Wilfried Kanon is geselecteerd voor het Nationale elftal van Ivoor kust. En  Vidarell Merencia speelt met Curacao een belangrijke wedstrijd tegen Guadeloupe.
 
Wat de Chinees overname betreft: het geld zou inmiddels onderweg zijn, maar de overdracht zou in de Chinese bureaucratie zijn blijven 'hangen'.
 
Triest nieuws is dat Marnix Rueb, de geestelijk vader van Haagse Harry, aan de gevolgen van longkanker komt te overlijden. De supporters herdenken Marnix Reub met een spandoek tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd ADO  Den Haag - FC Dordrecht.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
November
Tegen landskampioen Ajax weet ADO Den Haag  een verdiend gelijk spel af te dwingen. Michiel Kramer  maakt de gelijkmaker en is ondertussen topscorer van de eredivisie, maar de club staat nog steeds op de 15e plaats..
 
Het Kyocera stadion is het strijdtoneel voor een officiële interland tussen de vrouwen van Nedeland en Italië. De Oranje vrouwen spelen gelijk, maar door de winst uit en in Italië een paar dagen later, gaat het Oranje vrouwen team in 2015 naar de WK in Canada.
 
 
 
 
 
 
 
December
Qua voetbal heeft ADO Den Haag net zo'n eerste seizoenshelft gehad als vorig seizoen,. Door de resultaten van de concurrenten sluit ADO Den Haag het seizoen af op een 14e plaats, maar dat is ook alles. Met Michiel Kramer heeft men de topscorer in huis, maar de vraag is of hij na de winterstop ook nog in het Groen Geel van ADO Den Haag speelt. Ook Mike van Duinen staat in de belangstelling van andere clubs. 
 
Iedereen wacht op 'de Chinees' en hoopt dat hij voor het einde van de transfertermijn met geld voor transfers komt. Want ADO Den Haag heeft echt een kwaliteitsinjectie nodig om de tweede seizoenshelft net zo af te sluiten als die van het vorige seizoen.